Kultura

Šest srpskih filmova u postprodukciji u Lokarnu

BEOGRAD – Deveto izdanje programa “First Look” Filmskog festivala u Lokarnu obuhvatiće šest srpskih filmova u fazi postprodukcije, saopštio je Filmski centar Srbije.

Ključnim međunarodnim činiocima iz filmske industrije od 9. do 11. avgusta biće prikazani dokumentarci “Govori da bih te video ” Marije Stojnić i “Izbor za Miš zatvora” Srđana Šarenca, autora filmova “Selo bez žena” i “Dve škole”.

Loading...

Na programu će biti i debitantski dugometražni igrani film “Kelti” Milice Tomović, autorke višenagrađivane kratkometražne “Tranzicije”, te ostvarenja “Pejsaži otpora” Marte Popivode i “Telenovela en gris y multicolor” Filipa Martinovića, kao i dokumentarni film “U slavu ljubavi” Tamare Drakulić, autorke filmova “Okean” i “Vetar”.

Žiri koji čine direktori i selektori međunarodnih filmskih festivala odlučivaće o dodjeli nagrade u vidu usluga u fazi postprodukcije filma u iznosu od 65.000 evra koju dodjeljuje “Cinelab Bućarest”, nagradi “Le Film Français” koja se sastoji od usluga oglašavanja u iznosu od 5.600 evra i nagradi koju obezbjeđuje “Kaiju Cinema D/ffusion” u vrijednosti od 5.000 evra za dizajniranje međunarodnog postera.

Ovogodišnje 72. izdanje prestižnog Filmskog festivala u Lokarnu, u Švajcarskoj, počinje sutra i trajaće do 17. avgusta.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!