Politika

Izetbegović: Prvo Akcioni plan za NATO, pa sve ostalo

SARAJEVO – Bakir Izetbegović, smatra je da je preambiciozno očekivati da Savjet ministara BiH bude formiran u roku od mjesec dana.

Izetbegović dodaje da je u ovom trenutku najvažnije definisati Akcioni plan za pristupanje te države NATO-u.

Loading...

Kada, kako kaže, “odvežemo taj čvor”, za njega “nije toliko ni važno” da li će Savjet ministara biti formiran za dva ili dva i po mjeseca. U intervjuu koji će večeras biti emitovan na sarajevskoj BHRT, lider SDA kaže da je najvažnje najpre riješiti pitanje Akcionog plana za članstvo BiH u NATO-u, a kada to završimo “radiće i sve ostalo”.

Naveo je i da je s tim u vezi najvažnije ispoštovati Ustav, zakon i ranije odluke Predsjedništva BiH I Savjeta ministara BiH.

Ako tako ne bude, prema njegovim riječima, BiH će zapasti u još dublju krizu.

Šef dilomatije BiH u novom sazivu Savjeta ministara, rekao je Izetbegović, biće Bisera Turković, s obzirom na to da je odlazeći predsjedavajući najvišeg izvršnog Denis Zvizdić odbio da bude na toj funkciji.

“Mislim da će (to biti Bisera) Turković, a sa Zvizdićem sam razgovarao i on odbija to zbog nekih svojh privatnih planova”, rekao je Izetbegović.

(b92.net)

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!