Banjaluka

Radojičić u posjeti Hemofarmu: Potrebno nam je još ovako uspješnih preduzeća

26.08.2019.26.08.2019.Radojičić u posjeti Hemofarmu: Potrebno nam je još ovako uspješnih preduzeća

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić, posjetio je danas proizvodni pogon farmaceutske kompanije Hemofarm d.o.o, lidera na tržištu lijekova u BiH.  

Tokom obilaska pogona, Radojičić je naglasio da je Banjoj Luci potrebno što više uspješnih proizvodnih preduzeća, poput Hemofarma, koji je dio njemačke Štada grupe, sa planovima za dalje investicije i nova radna mjesta.

  • Od velike je važnosti da Banja Luka ima proizvodne subjekte, poput Hemofarma, koji su reprezentativni u svakom smislu. Ovakve kompanije gradu su jako važne zbog novih zapošljavanja, radnih mjesta, primjene savremenih tehnologija i novih investicija – istakao je Radojičić. On je zahvalio Hemofarmu što je, promovišući koncept društvene odgovornosti, Banjoj Luci darovao djeje igralište u Obilićevu, ali i na učešću u brojnim drugim društveno odgovornim aktivnostima.

Saša Urošević, direktor banjalučkog Hemofarma, naglasio je da je Štada grupa, u čijem sastavu posluje ova kompanija, prepoznala posvećen rad zaposlenih u banjalučkom pogonu, pa je, samo ove godine, u osavremenjavanje proizvodnih pogona uložila više od četiri miliona KM, sa aktivnim planovima za ulazak u nove investicije.

  • Pored ulaganja u mašine i proizvodne procese, ulažemo i u zaštitu životne sredine. Oko dva miliona KM uloženo je u najsavremeniji prečistač otpadnih voda, a svake godine ulažemo dodatna sredstva za unapređenje njegovih performansi – rekao je Urošević.

Hemofarm, koji je lider na tržištu lijekova u BiH, u svom pogonu u Novakovićima kod Banjaluke zapošljava 185 radnika.

Govoreći o razvoju ekonomskih aktivnosti na području grada, Radojičić je najavio da će, pored postojeće Poslovne zone „Ramići“, uskoro biti otvorena još jedna poslovna zona.

  • Već u septembru, investitorima ćemo ponuditi lokacije u novoj poslovnoj zoni „Jelšingrad“- naglasio je gradonačelnik.

Podijeli sadržaj? Facebook Google+ Twitter Pinterest

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!