Društvo

Legende Crvene Zvezde i Borca u promociji nataliteta

BANJALUKA – Predstavnici Fondacije “Djeca nam se rađala” koja za cilj ima podizanje svijesti o važnosti povećanja nataliteta danas su u hotelu “Bosna” u Banjaluci za 12. septembar najavili humanitarnu utakmicu između veterana FK “Crvena zvezda” i FK “Borac”.

Utakmica će biti odigrana na Gradskom stadionu u 17 časova, ulaz je besplatan, a uvertira humanitarnoj utakmici biće duel ljekara i novinara oko 13 časova.

Pred banjalučkom publikom zaigraće fudbalski asovi poput Dragana Džajića, Vladimira Petrović Pižona, Jovana Aćimovića, Stanislava Karasija, Miloša Šestića, Dušana Duleta Savića, Zdravka Borovnice, braće Milka i Boška Đurovskog i drugih.

Za FK „Borac“ i RS nastupiće Željko Buvač, Damir Špica, Stojan Malbašić, Oliver Jandrić, Darko Ljubojević, Jovan Šmanja, Radmilo Mihajlović, Petar Jelić, Nikola Nikić i drugi.

Damir Špica, nekadašnji kapiten FK “Borac” istakao je da je oduševljen što je u prilici da pomogne i da je odmah obavio nekoliko poziva svojim nekadašnjim saigračima koji su takođe potvrdili dolazak.

U revijalnom dijelu utakmice nastupiće mnoge estradne zvijezde koje su podržale rad fondacije.

Iz ove fondacije iskoristili su priliku da pozovu sve građane da podrže ovu akciju, te pozivom na broj 1432 doniraju sredstva za rad fondacije.

Prema njihovim podacima, stopa nataliteta u RS je u konstantnom padu, a od 2011. godine broj živorođenih je pao ispod 10.000.

Vlado Đajić, predsjednik fondacije je rekao je da da su ciljevi fondacije promocija i popravljanje niske stope nataliteta.

“Naš zadatak jeste da razmotrimo kakvi su problemi u RS, koliko je veći mortalitet od nataliteta, te da utvrdimo zašto je to tako, koje su metode da to popravimo, te doprinesemo boljem razvoju i opstanku RS”, kazao je Đajić.

Prema njegovim riječima, fondacija će se baviti i edukacijom stanovništva, poboljšanjem statusa porodilja, odnosno trudnica, majki i djece u društvu, te će uticati na zvanične institucije da se što više bave tom temom.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!