Društvo

Počinje akcija “Zaštitimo djecu u saobraćaju”

 Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske započelo je povodom početka školske godine akciju “Zaštitimo djecu u saobraćaju” s ciljem obezbjeđenja što sigurnijeg učešća djece školskog uzrasta u saobraćaju.

U okviru ove akcije, pripadnici MUP-a Republike Srpske sprovešće različite aktivnosti, a u prvoj fazi prije samog početka nastave u školama posjetiće škole, utvrditi vrijeme održavanje nastave, odnosno koji su periodi kada je najveće prisustvo učenika na putu od kuće do škole i nazad, kada su odmori i pauze, na osnovu čega će biti planirano pojačano prisustvo policijskih službenika u blizini škola, saopšteno je iz MUP-a Srpske. 

U zonama škola i urbanih područja biće pojačano prisustvo policijskih službenika, organizovane školske patrole, a nadziraće se i regulisati saobraćaj sa akcentom na smanjenje brzine kretanja motornih vozila i omogućavanje bezbjednog prelaska ulice za najmlađe učenike. Planirana je i pojačana kontrola vozila koja vrše organizovan prevoz djece. 

Istovremeno, u drugoj polovini septembra, policijski službenici će edukativnim predavanjima u osnovnim školama informisati najmlađe učenike o osnovnim pravilima bezbjednog učešća pješaka i biciklista u saobraćaju, navodi se u saopštenju.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!