Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Svijet

Džonson: Ja sam nevjerovatni Hulk

LONDON – Britanski premijer Boris Džonson se u intervjuu za list “Mail on sunday” uporedio sa junakom iz stripova “Nevjerovatnim Halkom”.

On je time htio da naglasi odlučnost da Britaniju izvede iz Evropske unije 31. oktobra.

Džonson je rekao da će pronaći način da zaobiđe nedavno usvojeni zakon u parlamentu koji ga obavezuje da odloži Brexit, da ne bude dogovora o raskidu sa EU do 19. oktobra.

Zatim je podvukao paralele između situacije u zemlji i fiktivnog naučnika Brusa Banera koji, kada se razbjesni, postoje superjunak “Nevjerovatni Hulk” koji razara sve pred sobom.

“Hulk postaje snažniji, što je bjesniji. Hulk uvijek pobjegne, bez obzira koliko čvrsto je vezan – i to je slučaj sa našom zemljom. Izaći ćemo 31 oktobra”, poručio je Džonson, navodi Rojters.

Britanski parlament je više puta odbio da usvoji sporazum o Brexitu, koji je bivša premijerka Tereza Mej postigla sa Briselom, a ovog mjeseca je odbacio mogućnost da zemlja napusti EU bez sporazuma – što je izazvalo veliko nezadovoljstvo mnogih Britanaca koji su prije više od tri godine glasali za Brexit.

Džonson želi da iskoristi to nezadovoljstvo da bi osvojio većinu na vanrednim parlamentarnim izborima, ali su opozicione partije za sada uspjele da spriječe njegove napore da se sazovu izbori.

Liberalno demokratska partija, koja ima 18 od 650 mesta u parlamentu, u međuvremenu je zaoštrila stav protiv Brexita i najavila da će zaustaviti proces izlaska zemlje iz EU ako osvoji vlast na izborima i da će zaustaviti bilo koji sporazum o Brexitu koji Džonson postigne.

“Ako narod izglasa da stranka ‘Zaustaviti Brexit’ bude u većinskoj vladi, onda će narod dobiti upravo zaustavljanje Brexita”, poručio je lider stranke Džo Svinson, prenosi Glas Amerike.

Za politiku zaustavljanja Brexita glasala je ubjedljiva većina članova stranke, na partijskoj konferenciji u nedelju.

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button