Magazin

Ovo su stvari koje morate uzeti u obzir prije stupanja u vezu na daljinu

Veza na daljinu se razlikuje od običnih veza pa, ako ste na putu da stupite u jednu takvu, onda morate znati šta ta veza sa sobom donosi i na šta se trebate spremiti.

Prije stupanja u ovakvu vezu odmah morate prihvatiti činjenicu da ćete se morati prilagođavati i prihvatati kompromise. Moguće je da ćete se vrlo često osjećati usamljeno jer je vaš partner daleko od vas, ali je važno da se sjetite zašto ste započeli vezu kako bi vam taj razlog pomogao da lakše prebrodite teške momente.

Loading...

Ako osjetite da se vrijedi boriti za vezu, onda to radite svaki dan. Najteža će, sigurno, biti prva godina u kojoj je potrebno posložiti svoje obaveze, prioritete i život kako bi odgovarao osobi “s druge strane žice”. Čak i ako se nekada osjetite umornim od borbe, važno je da znate da s druge strane uvijek postoji neko ko prolazi kroz isto što i vi i s kim uvijek možete razgovarati o svemu.

Povjerenje je veoma važno, bez njega nijedna veza ne bi mogla funkcionisati, posebno ne veza na daljinu. Zbog toga radite na tome da svom partneru nikada ne date povod da posumnja u vas te očekujte isto zauzvrat. Isto kao što biste imali vremena za svog partnera kada biste živjeli u istom gradu, tako morate naći vrijeme za telefonske razgovore i razmjenjivanje poruka. Odaberite dio dana kada ste oboje slobodni i razgovarajte o aktuelnim temama i situacijama iz vaših života.
Trudite se da više razgovarate o pozitivnim temama, a ako odlučite da mu se povjerite u vezi s problemom koji imate, onda obavezno dodajte da od njega ne tražite rješenje, već samo podršku i savjet.

A kada se sretnete i budete imali nekoliko dana koje možete provesti zajedno, potrudite se da ih maksimalno iskoristite. Iako ste svjesni da će taj period trajati kratko, dajte sve od sebe da ga provedete u što ljepšoj atmosferi. Svaki trenutak je važan, trudite se napraviti lijepe zajedničke uspomene da biste ih se kasnije mogli sjetiti u teškim momentima i lakše ih prebroditi.
 

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!