Kultura

“Spomenko i Ozren”pred čitaocima

BANJALUKA – Biografska knjiga “Spomenko i Ozren”, koja govori o Spomenku Gostiću, najmlađem poginulom borcu Vojske Republike Srpske (1978-1993), a koju je pisao Mile Savić, autor filma “Spomenko na vječnoj straži”, biće promovisana večeras s početkom u 18 časova u Vijećnici Kulturnog centra Banski dvor.

Loading...

“Rat je najgora stvar na svijetu. Ko ga nije doživio, ne zna šta je pakao! Ovo štivo nije ratno, nego antiratno i napisano je s ciljem prikazivanja da u ratu stradaju najslabiji i najsiromašniji. Spomenko nije želio rat.

Rat je došao na njegov kućni prag. Iako su željeli da ga odvedu u Francusku, on nije htio u teškim ratnim vremenima da napusti selo, Ozren i svoj narod”, kazao je Mile Savić, a osim njega na promociji će govoriti i recenzenti knjige Milan Rakulj i Boro Kapetanović, koji je u recenziji naveo da je riječ o dragocjenom rukopisu koji opisuje život i smrt plemenitog i premladog ozrenskog junaka Spomenka Gostića. Moderator programa biće Mito Travar.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Izdvojeno

Close
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!