Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Društvo

“Naseljavanja migranata u Lipu će dovesti do iseljavanja Srba”

ISTOČNI DRVAR – Predsjednik Skupštine opštine Istočni Drvar Duško Agić rekao je Srni da ova opština podržava Srbe u Federaciji BiH (FBiH) u namjeri da spriječe da srpsko selo Lipa kod Bihaća postane migrantski centar, ocjenjujući da bi prebacivanje migranata na ovo područje dovelo do iseljavanja Srba, što je nekima izgleda cilj.

“Iako smo opština u Republici Srpskoj dajemo punu podršku Srbima koji ne žele da migranti budu prebačeni iz Bihaća u srpsko selo Lipa. Time bi se srpsko stanovništvo u Federaciji ponovo moralo seliti sa svojih ognjišta, a to je izgleda nečiji cilj”, kaže Agić.

On ističe da su Srbi u FBiH stalno izloženi nedaćama i da se muke koje godinama proživljavaju stalno ponavljaju.

“Izgleda da je jedini problem što smo Srbi i što pripadamo entitetu u kojem smo svedeni na statističku grešku. Federalne vlasti svakodnevno vrše torturu nad povratnicima, a mi samo želimo slobodu i da živimo na svojim vjekovnim ognjištima”, rekao je Agić.

On je dodao da opština Istočni Drvar podržava stav srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da je neprihvatljivo da migrantski kampovi budu formirani u srpskim naseljima i da će se predstavnici Republike Srpske tome suprotstaviti.

Agić je naglasio da Srbi u federalnim opštinama koje se nalaze u blizini Istočnog Drvara imaju veliku podršku ove opštine.

Gradsko vijeće Bihaća dalo je saglasnost da na lokaciji Lipa između Bihaća i Bosanskog Petrovca, kao jedinoj koja je u gradskom vlasništvu, bude formiran privremeni prihvatni centar za migrante.

Lokacija je predložena sa namjerom da migranti budu izmješteni van naseljenih područja u Bihaću.

Predsjednik Odbora za zaštitu prava Srba u FBiH Đorđe Radanović izjavio je Srni da će se Srbi organizovati i po svaku cijenu spriječiti da migranti iz Bihaća budu prebačeni u srpsko selo Lipa.

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button