Banjaluka

Povodom slave BORS-a: Položeni vijenci na spomenik palim borcima

08.11.2019.08.11.2019.Povodom slave BORS-a: Položeni vijenci na spomenik palim borcima

Povodom Mitrovdana, krsne slave Boračke organizacije Republike Srpske, gradonačelnik Igor Radojičić položio je danas vijenac na spomenik palim borcima na groblju Sveti Pantelija.

Loading...

Nakon polaganja vijenaca, Radojičić je istakao da Grad Banja Luka aktivno sarađuje sa Boračkom organizacijom RS ali i drugim organizacijama koje okupljaju borce, porodice poginulih i ratne vojne invalide.

On je naglasio da su u protekle tri godine izgrađeni spomenici palim borcima na Starčevici, Laušu i Dragočaju, te obnovljeni u Motikama, Stričićima i Bistrici.

-S ciljem stambenog zbrinjavanja porodica poginulih i RVI, ove godine je proveden ponovni javni poziv, a od iduće godine Grad će pokrenuti novi program finansijske podrške stambenog zbrinjavanja ovih kategorija – rekao je Radojičić.

Predsjednik Gradskog odbora BORS-a Goran Rogić, ukazao je da je 1.200 boraca sa područja Banje Luke dalo svoje živote u odbrani Republike Srpske.

-Vrijeme proslave Mitrovdana je vrijeme kad se sjećamo naših poginulih drugova koji su dali nemjerljiv doprinos u stvaranju Srpske – kazao je Rogić.

Podijeli sadržaj? Facebook Google+ Twitter Pinterest

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!