Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Društvo

Višković uputio zahtjev Novaliću za hitno reagovanje u slučaju “Elektroprenos”

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković uputio je prošle sedmice premijeru FBiH Fadilu Novaliću zahtjev za hitnu reakciju nadležnih institucija FBiH radi pronalaženja zajedničkih rješenja u slučaju blokade sredstava za investicije na računima “Elektroprenosa” u iznosu od 180 miliona KM, potvrđeno je za banjaluka.net iz Vlade Republike Srpske.

Situacija u “Elektroprenosu BiH” na čijim računima su zarobljena sredstva namijenjena za investicije nanosi ogromnu štetu svim građanima, te je premijer Republike Srpske od Novalića zahtjevao da se hitno uključi u zajedničko pronalaženje rješenja, koje bi bilo prihvatljivo za oba entiteta u BiH.

On je u dopisu upućenom premijeru Novaliću naveo da je misija kompanije “Elektroprenos”, po definisanim standardima, kontinuiran, siguran i pouzdan rad u prenosu električne energije svim građanima BiH, ali da su ciljevi ove kompanije u poslednjih godinu u značajnoj mjeri narušeni.

“Moramo konstatovati da su ciljevi i misija osnivanja jedinstvene kompanije za prenos električne energije u BiH u posljednih godinu dana u značajnoj mjeri narušeni, imajući u vidu da je zbog blokade kompaniju napustilo oko 130 stručnih i obučenih radnika, te da su na računima zarobljena sredstva za investicije u iznosu oko 180 miliona KM”, navedeno je u zahtjevu.

Višković dodaje da trenutno stanje zahtjeva hitnu reakciju i pronalaženje rješenja koje je prihvatljivo i za Republiku Srpsku i za FBiH, a odnosi se na deblokadu investicionih ulaganja i zaustavljanje odliva kvalitetnog kadra.

Podsjećamo, “Elektroprenos BiH” je jedina zajednička kompanija Srpske i FBiH, koja je zapala u ozbiljnu krizu nakon nekoliko godina blokade, jer u FBiH nema dogovora o tome da li će novi generalni direktor biti Bošnjak ili Hrvat, zbog čega su zaustavljene sve buduće zajedničke investicije.

(banjaluka.net)

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button