Magazin

Severina odbila da joj dijete pregleda psihijatar, Aleksandar procijenjen kao rizičan

Severina Kojić izgubila je starateljstvo nad sinom Aleksandrom, koji je prošle nedjelje po privremenoj mjeri pripao ocu Milanu Popoviću zbog toga što – kako piše u presudi u koju je Kurir imao uvid – nije poštovala zahtjeve koje je centar za socijalni rad u Zagrebu zahtjevao od oba roditelja.

Jedan od njih je i taj što je pjevačica odbila da vodi djete kod psihologa i u psihijatrijsku bolnicu.

Zbunjivanje djeteta

U jednom od sudskih spiskova stoji da je pjevačica zamjerila vještacima da su dobili mejlove od Milana i da vidi da su s njim bili u komunikaciji, da su njoj napravili problem od života zbog kriminalca, smrdelja i da su joj i dijete zbunili. Time je, prema proceni suda, otvoreno iskazala sumnju i nepristrasnost u vještake i njihove procene.

Nakon što su vještaci naveli da je majka željela da otac dobije dodatno vrijeme sa sinom, Severina je na to ljutito odgovorila: „Bezobrazni ste, pa on je taj koji nije htio da viđa dijete“. Zaključak je bio da je ovakvo obraćanje majke tokom dopune vještačenja nedopustivo, naročito što se odvijalo u prisustvu djeteta.

U presudi je navedeno da Aleksandru šteti sukob njegovih roditelja.

– Otac je roditelj koji prepoznaje potrebe djeteta i reaguje na promijene, teškoće i blagovremeno reaguje. Prepoznaje štetnost konfliktnog odnosa roditelja za zdravlje i razvoj djeteta i prema uputu Poliklinike za zaštitu djece i mladih u Zagrebu vodio dijete kod psihologa.

Takođe, po nalogu iz rješenja mjere intenzivne stručne pomoći i nadzora obratio se Psihijatrijskoj bolnici za djecu i omladinu u Zagrebu radi tretmana. U međuvremenu, otac je angažovao i privatnog psihologa, koja je dolazila kući u određenim terminima i radila sa Aleksandrom. Kontinuirano ukazuje da se majka ne bavi djetetom već naglašava da to rade treće osobe kojima ona prepušta deo svoje roditeljske odgovornosti – stoji u presudi.

Štetan uticaj

Prema uvidu u sudske spise, centar za socijalni rad je zaključio da majka ne prepoznaje štetnost uticaja višegodišnje izloženosti djeteta konfliktnom odnosu s njegovim ocem.

– To jasno proizilazi iz mejla od 28. 9. 2019. godine koji je Severina uputila Poliklinici za zaštitu djece i omladine u kojem tvrdi da je njen sin „zdravo i sretno dijete“, kako se od njega pokušava napraviti „slučaj“ i traži od klinike da prestane da učestvuje i da njenog sina poštede daljih dolazaka u tu ustanovu, iako je samo dan ranije od psihologa savjetovana oko aktuelnih reakcija i potreba djeteta kao rizika za njegov emocionalni razvoj.

Prilikom obrade djeteta u ovoj ustanovi prepoznata je njegova potreba za psihološkom podrškom. Majka je to izričito i agresivno odbila. Psiholozi su kod Aleksandra primijetili i agresivno ponašanje prema vršnjacima, ali i periodično prema ocu Milanu – navedeno je u presudi, u kojoj stoji i da su lekari iz Psihijatrijske bolnice predložili porodičnu terapiju:

Rizičan dječak

– Tužilac napominje i da je prije incidenta u školi (o kojem je Kurir juče pisao, prim. aut.) dijete procijenjeno kao rizično, te da je centar za socijalni rad preporučio obradu djeteta od strane Psihijatrijske bolnice za djecu i omladinu u Kukuljićevoj, čemu se majka izričito protivila i uskratila svoju saglasnost dalje obrade.

Zbog cijele situacije dijete nije u psihološkoj obradi, time da je od strane Psihijatrijske bolnice predloženo da svi zajedno učestvuju u porodičnoj terapiji, o čemu je tužilac obavijestio majku, ali od nje nije dobio odgovor. Severinin PR nije odgovarao na naše pozive i poruke.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!