Društvo

Poslanici o nacrtima zakona o visokom obrazovanju

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske nastavljena je danas u Banjaluci raspravom o nacrtima zakona o visokom obrazovanju i o obezbjeđenju kvaliteta u ovoj oblasti.

Ovi nacrti zakona, koji se u parlamentu razmatraju objedinjeno, imaju za cilj podizanje ukupnog kvaliteta u sistemu visokog obrazovanja u Srpskoj.

Loading...

Na dnevnom redu drugog dijela osme redovne sjednice su i Nacrt zakona o ostvarivanju prava na besplatnu pravnu pomoć i Nacrt zakona o sportu.

Poslanici će razmatrati i Nacrt zakona o izmjenama i dopuni Zakona o registru zaposlenih kod korisnika budžetskih sredstava Republike Srpske – prijedlog narodnih poslanika Jelene Trivić, Draška Stanivukovića i Nebojše Vukanovića, Nacrt zakona o izmjeni Zakona o jedinstvenom registru finansijskih izvještaja i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o računovodstvu i reviziji.

Skupština će razmatrati i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javno-privatnom partnerstvu u Republici Srpskoj, Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o koncesijama i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti životne sredine.

Na dnevnom redu je i izvještaj Pravobranilaštva Republike Srpske o radu za prošlu godinu, te prijedlozi odluka o raspuštanju Skupštine opštine Rudo i Skupštine opštine Teslić, koji će biti razmatrani objedinjeno.

Narodna skupština će razmatrati i prijedlog odluke o usvajanju dijela Plana parcelacije za auto-put i gasovod dionice Vukosavlje-Brčko i Brčko-Rača po skraćenom postupku za dionicu Brčko-Bijeljina-Rača, kao i prijedlog odluke o izradi Plana parcelacije za auto-put Banjaluka-Prijedor po skraćenom postupku.

Narodna skupština juče je razmotrila Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o dječijoj zaštiti i Nacrt zakona o poreskom postupku Republike Srpske.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Izdvojeno

Close
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!