Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Društvo

Detalji sa zatvorenog suđenja Nenadu Suziću: Ljekar utvrdio da nije bilo obljube

Okružni sud u Banjoj Luci ukinuo je prije nekoliko dana pritvor bivšem ministru prosvjete i kulture Nenadu Suziću koji je optužen za obljubu djeteta mlađeg od 15 godina.

Portal MojaBanjaluka.info ekskluzivno saznaje da je ljekar koji je pregledao djevojčicu neposredno nakon navodne obljube utvrdio da djevojčica nije povrijeđena.

– U dosadašnjem toku krivičnog postupka saslušan je i ljekar koji je pregledao djevojčicu neposredno nakon navodne obljube. On je utvrdio da je himen netaknut, odnosno da je djevojčica nevina. Ljekar je utvrdio i da na njenom tijelu ne postoje bilo kakve povrede. Povreda nije bilo ni u predjelu genitalija. Samo je utvrđeno prisustvo tamne sukrvice za koju se pretpostavlja da je od menstrualnog krvarenja – kaže izvor portala MojaBanjaluka.info.

Puštanje Nenada Suzića iz pritvora ukazuje, dodaje izvor, na ono što je odbrana tvrdila od samog početka postupka, a to je da ne postoje razlozi za određivanje i produžavanje pritvora optuženom.

– Da li je neko počinio ili nije određeno krivično djelo dokazuje se u toku krivičnog postupka, a za određivanje pritvora neophodno je da postoji jedan od razloga propisanih Zakonom o krivičnom postupku RS.

Tek je Ustavni sud BiH utvrdio da ne postoji poseban pritvorski razlog na osnovu kojeg je sve vrijeme bio određen i produžavan pritvopr Nenadu Suziću.

– Redovni sudovi nikad nisu imali dovoljno dokaza za određivanje pritvora, ali su redovni sudovi odluke donosili vjerovatno pod velikim pritiskom javnosti, a ne na osnovu predočenih dokaza – kaže naš izvor.

Podsjećamo, Suzić je uhapšen 5. juna zbog sumnje da je obljubio trinaestogodišnju djevojčicu. Optužnicu protiv Suzića podiglo je Okružno javno tužilaštvo Banja Luka 30. septembra.

izvor: mojabanjaluka.info

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button