Društvo

U 48 škola Srpske prikupljeno 20.000 KM za djecu na Kosmetu

Učenici iz 48 osnovnih i srednjih škola Republike Srpske do sada su pomogli dvije humanitarne akcije Odbora iz Banjaluke za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji, uplativši ukupno više od 20.000 KM.

Predsjednik Odbora Milorad Arlov izjavio je Srni da se, uz podršku Ministarstva prosvjete i kulture Srpske, desetak većih osnovnih, nekoliko srednjih i dosta škola sa manjim brojem učenika uključilo u akcije za pomoć izgradnji i opremanju Dnevnog centra “Podrži me – 9. januar” u Kosovskoj Mitrovici za 140 djece i mladih sa poteškoćama u razvoju i “Za dječiji osmijeh na Kosmetu”, u okviru koje će biti kupljeni novogodišnji i božićni paketići.

“Vjerujemo da će se do 31. decembra uključiti još mnoge osnovne i srednje škole iz Republike Srpske”, istakao je Arlov.

On je naglasio da je do 31. decembra otvoren i humanitarni broj 1412 za pomoć izgradnji i opremanju Dnevnog centra u Kosovskoj Mitrovici, projekat započet prije godinu dana za čiji je završetak do 19. avgusta potrebno još mnogo sredstava.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!