Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Banjaluka

Gradiće se novo igralište u Lazarevu

12.12.2019.12.12.2019.Gradiće se novo igralište u Lazarevu

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić, potpisao je danas ugovor o izgradnji dječijeg igrališta u naselju Lazarevo. Ovo igralište, vrijedno 40.000 KM, biće finansirano sredstvima Sekretarijata za raseljena lica i migracije RS, u okviru unapređenja komunalne infrastukture u lokalnim zajedniciama gdje živi izbjeglo ili raseljeno stanovništvo.

Radojičić je naglasuio da gradska administracija svake godine nastoji da kandiduje projekte prema ovom sekretarijatu, jer u Banjoj Luci postoji dosta izbjeglog i raseljenog stanovništva.

  • Prošle godine smo, zahvaljujući saradnji sa Sekreterijatom, radili vodovod u Mišinom hanu, a danas smo potpisali ugovor koji se odnosi na novo digralište u naselju Lazarevo gdje ima dosta raseljenog stanovništva. Ovo će biti 25. igralište, izgrađeno u gradu u posljednje tri godine – istakao je Radojičić.

V.d. direktora Sekretarijata Marko Aćić, izjavio je da su danas potpisani ugovori sa načelnicima i gradonačelnicima iz Republike Srpske i da je ukupna vrijednost ugovora 720.000 KM.

  • Uglavnom je riječ o projektima izgradnje komunalne infrastrukture u dijelovima opština gdje živi izbjeglo i raseljeno stanovništvo odnosno povratnici. Pored Banje Luke, danas su potpisani ugovori sa predstavnicima Prijedora, Gradiške, Zvornika, Laktaša, Modriče, Šamca, Pelagićeva, te Kotor Varoša. Iz Federacije BiH, ukupno oko 300.000 KM, sredstva će dobiti opštine Drvar, Bosanski Petrrovac, Bosansko Grahovo, Ključ, Sanski Most i Glamoč – rekao je Aćić.

Podijeli sadržaj? Facebook Google+ Twitter Pinterest

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button