Banjaluka

U narednoj godini milion KM podrške za nova radna mjesta

Grad Banja Luka u narednoj godini izdvojiće 950.000 KM kako bi pomogao lokalnim privrednicima da nabave nedostajuće mašine i povećaju proizvodnju. Dio sredstava biće usmjeren i za samozapošljavanje sugrađana.

Neće izostati ni podrška srednjim stručnim školama za opremanje kabineta za izvođenje praktične nastave.

Loading...

-Budžetom za 2020. godine predviđeno je i 140.000 KM koji će biti usmjereni isključivo za opremenje kabineta za praktičnu nastavu srednjih stručnih škola, kako bi učenici, poslije školovanja, izašli što spremniji na tržište rada – kazao je načelnik Odjeljenja za privredu Radenko Komljenović.

On je naglasio da je ove godine Grad pomogao 40 preduzetnika za nabavku osnovnih sredstava.

Grad sufinansira 30 odsto od vrijednosti osnovnih sredstava ili najviše 20.000 KM po preduzeću. Nabavka osnovnih sredstava se sprovodi na način da preduzeće prvo nabavi osnovno sredstvo, a Grad potom isplaćuje svoj dio za sufinansiranje.

Istovremeno, novčanu podršku od 3.000 do 7.000 KM je dobilo i 65 nezaposlenih Banjalučana kako bi sami zasnovali svoj biznis.

Sedam banjalučkih škola dobilo je sredstva za opremanje kabineta za praktičnu nastavu u okviru jedinstvenog programa, uvedenog prošle godine na inicijativu poslovne zajednice.

I naredne godine, sredstva za opremanje kabineta srednjih stručnih škola.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!