Društvo

Vozači oprez: Poledica na putu, magla smanjuje vidljivost

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) kolovozi su mokri i klizavi, a ima i poledice, posebno u višim predjelima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Ugaženog snijega ili leda na kolovozu ima na dionicama u višim planinskim predjelima, posebno na putnim pravcima Ključ-Bosanski Petrovac (Lanište) i Priluka-Glamoč-Mlinište.

Na širem području Banjaluke, Livna, Tomislavgrada i Sarajeva smanjena je vidljivost zbog magle.

Oprez je neophodan i zbog odrona.

Zbog izgradnje međudržavnog mosta na rijeci Savi, izmijenjen je režim saobraćaja na auto-putu Banjaluka-Gradiška, u zoni naselja Čatrnja i carinskog terminala.

U toku je rekonstrukcija mosta kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića u Zvorniku, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja na magistralnom putu Karakaj dva-Drinjača.

Režim saobraćaja izmijenjen je zbog sancije i na magistralnom putu Modriča jedan-Vukosavlje (Jakeš)-Podnovlje-Šešlije-Johovac-Rudanka-Doboj-Karuša.

Na dionici magistralnog puta Drinjača-Milići-Vlasenica u toku je rekonstrukcija kolovoza, zbog čega se saobraća jednom trakom.

Na dijelu magistralnog puta Brčko-Bijeljina, dionica Brčko-Donja Bukovica, zbog sanacije kolovoza, saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom.

U toku je izgradnja kružne raskrsnice na spoju magistralnih puteva Dragotinja-Prijedor-Kozarac, Kozarska Dubica-Prijedor i Ulice 29. novembar u Prijedoru, zbog čega se saobraća usporeno.

Režim odvijanja saobraćaja izmijenjen je na magistralnom putu Kotor Varoš-Obodnik, zbog izgradnje mini hidroelektrane.

U toku je izgradnja male hidroelektrane “Krupac” na rijeci Željeznici, zbog čega se saobraćaj na dionici magistralnog puta Krupac-Bogatići, na području opština Istočna Ilidža i Trnovo, odvija naizmjenično, jednom trakom.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na radilištu “Klakari Donji osam, 13 i 14”, u opštini Brod, u toku je deminiranje terena zbog čega su na snazi privremene obustave saobraćaja na dionici magistralnog puta Brod-Odžak, i to radnim danima od 8.00 do 15.00 časova, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja.

Zbog izvođenja minerskih radova, od 11.00 do 16.00 časova, biće obustavljen saobraćaj na regionalnom putu Crna Rijka-Bjelajce, a za to vrijeme vozači mogu koristiti alternativne pravce: Mrkonjić Grad-Jajce i Mrkonjić Grad-Čađavica-Banjaluka.

Poslije 16.00 časova na ovoj dionici puta, saobraćaj će se odvijati naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju semaforima.

Zbog rekonstrukcije raskrsnice na spoju auto-puta Banjaluka-Doboj i magistralnog puta Johovac-Rudanka, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

Zbog uključivanja i isključivanja mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta od petlje Johovac do petlje Rudanka, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na dionici magistralnog puta Rudanka-Doboj jedan.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom, naizmjenično, saobraća se na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu Ljubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare (Mačkovac)-Čelić.

Zbog pokretanja klizišta, na lokalnom putu Svodna-Brezici, u opštini Novi Grad, saobraćaj se odvija jednom trakom.

Polučasovne obustave saobraćaja uz petnaestominutno propuštanje vozila aktuelne su do 16.00 časova na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka kod mjesta Zdaljevac, gdje je u toku sanacija. Poslije 16.00 na ovoj lokaciji saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana saobraća se dvosmjerno od 5.00 do 21.00 čas. Od 21.00 do 00.30 vozila saobraćaju naizmjenično, a od 00.30 do 5.00 saobraćaj kroz tunel je obustavljen.

Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Na graničnim prelazima nema dužih čekanja.

Zbog bezbjednosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na graničnom prelazu Brčko-Gunja. 

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!