Društvo

Mjestimično mokri i klizavi kolovozi

BANJALUCI – U Republici Srpskoj i Federaciji BiH kolovozi su mjestimično mokri i klizavi, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina mogući su sitniji odroni kamenja i zemlje na kolovoz.

Loading...

Zbog izgradnje mosta na rijeci Savi izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na auto-putu Banjaluka-Gradiška, u zoni naselja Čatrnja i carinskog terminala.

U toku je rekonstrukcija Mosta kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića u Zvorniku, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja na magistralnom putu Karakaj dva-Drinjača.

Zbog rekonstrukcije raskrsnice na spoju auto-puta Banjaluka-Doboj i magistralnog puta Johovac-Rudanka izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na ovom magistralnom putu.

Na dijelu magistralnog puta Brčko-Bijeljina, dionica Brčko-Donja Bukovica, saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom, zbog sanacije kolovoza.

Zbog sanacionih radova na magistralnom putu Modriča jedan-Vukosavlje /Jakeš/-Podnovlje-Šešlije-Johovac-Rudanka-Doboj-/Karuša/ izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

Nastavljena je rekonstrukcija kolovoza na dionici magistralnog puta Drinjača-Milići-Vlasenica, zbog čega se saobraćaj odvija jednom trakom.

U toku je izgradnja kružne raskrsnice na spoju magistralnih puteva Dragotinja-Prijedor-Kozarac, Kozarska Dubica-Prijedor i Ulice 29. novembar u Prijedoru, zbog čega se saobraćaj odvija usporeno, uz privremeno postavljenu signalizaciju.

Na dionici magistralnog puta Drinjača-Konjević Polje u toku je rekonstrukcija kolovoza, pa se saobraća jednom trakom, uz regulaciju semaforima.

Deminiranje terena u toku je na radilištu “Klakari Donji osam, 13 i 14”, u opštini Brod, zbog čega su na snazi privremene obustave saobraćaja na dionici magistralnog puta Brod-Odžak, radnim danima od 8.00 do 15.00 časova, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja.

Zbog izgradnje mini-hidroelektrane na magistralnom putu Kotor Varoš-Obodnik, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

U toku je izgradnja MHE Krupac na rijeci Željeznici, zbog čega se saobraćaj na dionici magistralnog puta Krupac-Bogatići, na području opština Istočna Ilidža i Trnovo odvija naizmjenično, jednom trakom.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Danas od 11.00 do 16.00 časova biće obustavljen saobraćaj na regionalnom putu Crna Rijeka-Bjelajce, a vozači mogu koristiti alternativne pravce Mrkonjić Grad-Jajce i Mrkonjić Grad-Čađavica-Banjaluka.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom, naizmjenično saobraćaj se odvija na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić.

Polučasovne obustave saobraćaja uz petnaestominutno propuštanje vozila aktuelne su od 7.00 do 16.00 časova na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka kod mjesta Zdaljevac, gdje je u toku sanacija. Poslije 16.00 časova na ovoj lokaciji saobraćaj se odvija jednom trakom, naizmjenično.

Danas od 11.00 do 15.00 časova biće na snazi petnaestominutna obustava saobraćaja u mjestu Potpeć na dionici Šićki Brod-Srebrenik, zbog minerskih radova.

Danas od 12.00 časova do sutra u ponoć zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području Federacije BiH.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama obustavljen je na graničnom prelazu Brčko-Gunja, zbog bezbjednosnih razloga. 

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!