Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Politika

Cvijanović: Interes Srpske – očuvanje vladajuće koalicije

Potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović rekla je danas u Banjaluci da ta stranka ostaje koalicioni partner sa DNS-om, naglasivši da je u interesu Republike Srpske očuvanje vladajuće koalicije.

“Cilj je da ostanemo partneri i radimo u interesu Srpske na lokalnom, republičkom i nivou BiH”, rekla je Cvijanovićeva novinarima.

Ona je dodala da će premijer Srpske Radovan Višković obavijestiti javnost ukoliko bude smjena ministara iz redova DNS-a.

“Ovo što se sada dešava u Vladi i rekonstrukcija koja je uslijedila nije stvar ni ličnih odnosa premijera, kako je sam rekao, niti bilo koga drugog, već dešavanja u okviru DNS-a. Ta stranka jedan svoj kadar u Vladi zamjenjuje drugim i to tako to treba posmatrati”, rekla je Cvijanovićeva.

Ona je ocijenila da je sve što se dešava u okviru DNS-a unutrašnja stvar te partije.

“Nije u redu da se bilo ko drugi iz vladajuće koalicije miješa i komentariše određene stvari i procese u toj stranci”, poručila je Cvijanovićeva.

Predsjedništvo DNS-a odlučilo je sinoć da Nenad Nešić obavlja poslove predsjednika te stranke do unutarstranačkih izbora, nakon što je lider stranke Marko Pavić podnio ostavku.

Na sjednici u Banjaluci odlučeno je da Milan Radović obavlja poslove potpredsjednika stranke, a Darko Banjac poslove generalnog sekretara DNS-a.

Neopozive ostavke juče su podnijeli predsjednik DNS-a Marko Pavić i njegov zamjenik i generalni sekretar stranke Dragutin Rodić, a iz DNS-a je stigla inicijativa za smjenu ministra saobraćaja i veza Srpske Neđe Trninića.

Premijer Višković izjavio je juče da Trninić još nije smijenjen, ali da je uputio dopis predsjedniku Srpske Željki Cvijanović i predsjedniku Narodne skupštine Nedeljku Čubriloviću u kojem traži njihovo mišljenje u vezi sa tom inicijativom. 

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button