Privreda

Rast industrijske proizvodnje BiH u novembru od 2,6 odsto

SARAJEVO – Ukupna desezonirana industrijska proizvodnja u BiH u novembru, u odnosu na oktobar, bilježi rast od 2,6 odsto, objavila je Agencija za statistiku BiH.

U novembru ove, u poređenju sa istim mjesecom prošle godine, kalendarski prilagođena industrijska proizvodnja u BiH bilježi pad od 4,9 odsto.

Loading...

Proizvodnja trajnih proizvoda za široku potrošnju u novembru veća je za 13,2 odsto u odnosu na oktobar, energije za 11,8 odsto, kapitalnih proizvoda za 2,1 odsto, netrajnih proizvoda za široku potrošnju za 0,4 odsto, dok je proizvodnja intermedijarnih proizvoda manja za 0,5 odsto.

U novembru ove, u odnosu na isti mjesec lani, proizvodnja netrajnih proizvoda za široku potrošnju veća je za 2,1 odsto, dok je proizvodnja trajnih proizvoda za široku potrošnju manja za 2,4 odsto, energije manja za tri odsto, intermedijarnih proizvoda za 8,2 odsto, a proizvodnja kapitalnih proizvoda za 11,5 odsto. 

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!