Politika

“Optužnica protiv Savčića još jedan sraman potez pravosuđa BiH”

BANJALUKA – Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Duško Milunović izjavio je Srni da je optužnica protiv predsjednika Boračke organizacije Republike Srpske Milomira Savčića još jedan sraman potez pravosuđa BiH.

“Očigledno je da im je cilj da diskredituju većinu visokih oficira Vojske Republike Srpske, a samim tim i Vojsku Srpske, nakon toga i srpski narod”, kaže Milunović.

Loading...

On je rekao da je sigurno da postoje različiti standardi prema kojima je komandna odgovornost rezervisana samo za Srbe.

“Podignuta je optužnica protiv časnog srpskog oficira pred pravoslavne praznike, a znamo da su pred sam Božić u Kravici snage Nasera Orića nemilosrdno i zvjerski mučile, a zatim i ubile 49 srpskih civila. Orić je slobodan isto kao što je slobodan i komandant Petog korupusa takozvane Armije BiH Atif Dudaković koji je naredio pred kamerama paljenje i uništavanje svega što je srpsko”, kaže Milunović.

On ističe da pravosuđe BiH, umjesto da bude faktor koji će omogućiti pomirenje u BiH, upravo djeluje suprotno od toga i pravi još veći razdor.

Milunović ističe da je general Savčić bio komandant elitne jedinice Vojske Republike Srpske – zaštitni puk koji se za cijelo vrijeme rata ponašao potpuno u skladu sa međunarodnim ratnim pravom i konvencijama o ratu.

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Savčića zbog, kako je navedeno, “pomaganja u ratnom zločinu počinjenom 1995. godine u Srebrenici”. 

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!