Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Banjaluka

Prijavite projekte za „Proljeće u Banjaluci“

Sva udruženja građana i druga pravna lica, koja imaju ideje i projekte za manifestacije ovogodišnjeg „Proljeća u Banjaluci“, mogu da ih prijave na poziv za sufinansiranje.

Ovaj poziv Gradske uprave otvoren je do 17. januara, a sve predložene manifestacije treba da budu realizovane u periodu od 15. aprila do 15. juna ove godine.

-Udruženja građana, fondacije i druga pravna lica koja imaju obezbijeđen dio sredstava za svoje projekte, bilo da se radi o kulturi, turizmu ili sportu, mogu da se prijave na naš javni poziv. Tako će imati mogućnost da postanu dio bloka događaja koji ćemo organizovati u okviru „Proljeća u Banjaluci“, manifestacije koja je već postala prepoznatljiva po brojnosti i kvalitetu događaja koje je čine – kazao je načelnik Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku Neven Stanić. On je dodao da je u gradskom budžetu za ovaj poziv predviđeno 150.000 KM.

Kako je istakao, objedinjavanjem gotovo svih kulturnih, sportskih i turističkih događaja u ovaj program ima za cilj da se Banja Luka i regionalno promoviše i privlači posjetioce iz cijelog regiona.

-Poziv za izbor manifestacija za „Proljeće u Banjaluci“ trebalo bi da doprinese da se dođe do još kvalitetnog i novog sadržaja. Zato je potrebno da organizatori predlože kreativan sadržaj koji će poboljšati kulturnu, turističku, sportsku, zabavnu i gastronomsku ponudu u gradu za goste, turiste i domaće stanovništvo – rekao je Stanić.

Prema pozivu, većina sadržaja treba da bude vezana za dva značajna datuma za grad Banju Luku – 22. april Dan grada i Spasovdan, krsnu slavu grada, koja se naredne godine obilježava 28.maja.

Govoreći o prošlogodišnjem „Proljeću u Banjaluci“, on je naveo da je bilo više od 90 događaja koje su finansirali i Grad i organizatori.

-Zabilježeni su višestruko pozitivni efekti kako za gradu tako i za poslovnu zajednicu. Konkretno, za četiri odsto porastao je prihod od prometa u ugostiteljskim objektima i hotelima, a za devet odsto prihod od boravišne takse. To sve ide u prilog tome da možemo da razvijamo turizam i turističke kapacitete – zaključio je Stanić.

Kompletan javni poziv za izbor manifeastacija koje će biti sufinansirane u okviru ovogodišnjeg „Proljeća u Banjaluci“ možete preuzeti ovdje.

90 manifestacija u okviru prošlogodišnjeg ″Proljeća u Banjaluci″

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button