Društvo

Poledica na putevima, posebno u višim predjelima

BANJALUKA – Na kolovozima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/, zbog niske temperature vazduha, moguća je poledica, posebno u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima, a na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina mogući su odroni.

Zbog izgradnje međudržavnog mosta na rijeci Savi, izmijenjen je režim saobraćaja na auto-putu Banjaluka-Gradiška u zoni naselja Čatrnja i carinskog terminala, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Loading...

Na dijelu magistralnog puta Brčko-Bijeljina, dionica Brčko-Donja Bukovica, zbog sanacije kolovoza, saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom.

Izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na magistralnom putu Johovac-Rudanka, zbog rekonstrukcije raskrsnice na spoju auto-puta Banjaluka-Doboj i tog magistralnog puta.

U toku je izgradnja male hidrocentrale Krupac na rijeci Željeznici, zbog čega se saobraćaj na dionici magistralnog puta Krupac-granica Republike Srpske /Bogatići/, na teritoriji opština Istočna Ilidža i Trnovo odvija naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom, uz semafore.

Na dijelu regionalnog puta Ugljevik-Glavičice u rejonu Starog Ugljevika zbog aktiviranog klizišta odvijanje saobraćaja je usporeno, naizmjenično jednom saobraćajnom trakom.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić.

U toku su i radovi na dionici regionalnog puta Šekovići-Caparde, pa se saobraćaj odvija naizmjenično, jednom kolovoznom trakom.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-granica BiH/Crna Gora /Šćepan Polje/ zabranjen je saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Mjestimično gusta magla smanjuje vidljivost na dionicama uz rijeke Bosnu, Vrbas i Spreču, kao i na dionici magistralnog puta Glamoč-Mlinište.

Polučasovne obustave saobraćaja uz 15 minutno propuštanje vozila aktuelne su od 7.00 do 16.00 časova na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka kod mjesta Zdaljevac, gdje se izvode sanacioni radovi.

Zbog aktuelnih radova sporije se saobraća i na magistralnim putevima Srebrenik-Orašje /tunel Ormanica/ i Lanište-Ključ-Mrkonjić Grad.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!