Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Hronika

UIO BiH: U dvije akcije oduzeta roba u vrijednosti 45.000 KM

TUZLA – Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje u dvije odvojene akcije na području koje pokriva Regionalni centar Tuzla oduzeli su cigarete, mobilne telefone i drugu tehničku robu u vrijednosti 45.000 KM.

“Zaplijenjeno je 4.890 paklica različitih cigareta koje nisu bile obilježene akciznim markicama BiH. Radi se o akciznim proizvodima koji su bili namijenjeni prodaju na ‘crnom tržištu’ jer nisu bili obilježeni akciznim markicama koje izdaje Uprava za indirektno oporezivanje, niti je postojala dokumentacija o porijeklu robe”, navedeno je u saopštenju Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Kako su naveli akciju su proveli ovlašteni službenici UIO iz Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja, RC Tuzla u suradnji sa službenicima MUP RS-a.

U saopštenju su dodali da je druga operativna aktivnost izvršena na GP Rača. 

“Izvršen je detaljan pregled autobusa na GP Rača uz upotrebu specijalističke opreme i tom prilikom u krovu autobusa i prostoru za ventilaciju pronađena je veća količina mobilnih telefona i druge tehničke opreme”, navedeno je u saopštenju UIO BiH.

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button