Banjaluka

Nagrađeni najbolji osnovci

Gradonačelnik Igor Radojičić uručio je danas nagrade najboljim učenicima iz svih 29 osnovnih škola sa područja grada.

Povodom školske slave – Svetog Save, gradonačelnik Igor Radojičić uručio je danas nagrade najboljim učenicima iz svih 29 osnovnih škola sa područja grada.

Na svečanosti u Banskom dvoru, najbolji banjalučki osnovci dobili su novčanu nagradu u iznosu od po 150 KM i poklon knjigu „Starostavne goraždanske knjige“ autora dr Biljane Samardžić.

Loading...

Gradonačelnik Radojičić je rekao da Grad Banja Luka, tradicionalno, povodom Svetog Save, nagrađuje učenike banjalučkih škola.

-Grad održava tu tradiciju da skrene pažnju na najbolje mlade ljude, jer nije mala stvar među 16.300 osnovaca biti najbolji. To je jedan od naših programa koji se tiče djece i školaraca – kazao je Radojičić.

Istakao je da su nedavno dodijeljenje i stipendije najboljim mladim sportistima, koji su ih dobili na osnovu postignutih sportskih rezulatata.

-Srednjoškolci imaju dodatno pravo i na stipendije, za šta Grad već godinama izdvaja značajna sredstva. Imamo više od hiljadu stipendista po osnovu uspjeha u školi ili po socijalnom statusu. To su samo neke od mjere koje preduzimamo da bismo podržali ovu djecu i skrenuli pažnju javnosti na njih – zaključio je Radojičić.

Jedan od nagrađenih đaka jeste Milana Railić, učenica OŠ „Ivan Goran Kovačić“. Kako je rekla odličan je učenik i trenira u Ženskom rukometnom klubu Borac.

-Hvala Gradu što ne samo misle na najbolje učenike, nego i nagrađuju nas koji idemo putem obasjanim znanjem – rekla je Milana.

I Nikolaj Roćenović koji pohađa OŠ „Jovan Dučić“ i svira trubu u Osnovnoj školi „Vlado Milošević“, zahvalio je za nagradu, za koju je rekao da mu puno znači, jer će ga dodatno motivisati da još više uči.

Svetosavske nagrade sutra će biti uručene i najboljim učenicima banjalučkih srednjih škola.

Listu nagrađenih učenika osnovnih škola pogledajte ovdje.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!