Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Svijet

Moskva poslala pomoć SAD-u

Ruski vojni transportni avion poletio je sa aerodroma izvan Moskve rano jutros prema SAD sa tovarom medicinske opreme i maski, kao pomoć Vašingtonu u borbi protiv virusa korona, javila je ruska državna televizija.

Predsjednik Vladimir Putin ponudio je rusku pomoć u telefonskom razgovoru sa predsjednikom Donaldom Trampom prije dva dana, kada su dvojica lidera razmijenila mišljenja o odgovoru na pandemiju.

Let je organizovalo rusko Ministarstvo odbrane. Rojters navodi da ovaj potez vjerovatno neće biti pozitivno primljen među kritičarima Trampa, koji žele da se on distancira od Putina i smatraju da Moskva koristi ovakvu pomoć kao geopolitičku i propagandnu alatku za širenje svog uticaja, što Kremlj demantuje.

“Tramp je sa zahvalnošću prihvatio ovu humanitarnu pomoć”, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, prenio je Interfaks.

Američki predsjednik je sa entuzijazmom govorio o ruskoj pomoći poslije razgovora sa Putinom.

Stanica “Rusija 24” prikazala je jutros kako avion polijeće po mraku iz vojne baze u blizini Moskve, sa teretom u kartonskim kutijama i ostalim paketima.

U SAD je potvrđeno 187.000 slučajeva zaraze i blizu 3.900 smrtnih ishoda usljed oboljenja Kovid-19.

Peskov je rekao da se Moskva nada da će SAD moći da pruže medicinsku pomoć Rusiji ukoliko to bude potrebno u nekom trenutku.  Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button