Nauka i tehnologija

Stiže novi Gmail

Prošle su godine od zadnjeg redizajna i Google konačno ima planove za modenizaciju Gmaila.

Najveće novosti su uvođenje odgađanja za pristiglu poštu i vanmrežni način rada.

Loading...

Jedna od novosti je mogućnost izravnog pristupa Googleovom kalendaru sa interfejsa Gmaila, što bi moglo obradovati korisnike Outlooka.

Osim toga, najavljuje se opcija odgađanja pošte kako bi se mogla ponovno pojavljivati u pristigloj pošti satima ili danima kasnije.

Vrlo korisno ako ne možete odmah odgovoriti na određenu poruku. Ako upotrebljavate Gmail na iOs ili Android mobilnim telefonima, možda već koristite pametne odgovore koji će uskoro postati dostupni i na desktop verziji.

Takođe, Google radi na novom načinu čuvanja vaših poruka na računar kako biste ih mogli pregledati i u izvanmrežnom načinu rada.

Budući da kompanija polako isključuje Chromeove aplikacije, Google će sada upotrebljavati standardne web-tehnologije kako bi preglednik sačuvao podatke.

Ažuriranje bi moglo negativno uticati na rad nekih popularnih dodatka preglednika za Gmail, kao što su Clearbit, Streak i slično.

Testna beta verzija za pristup novom Gmailu trebala bi biti dostupna u nadolazećim sedmicama.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Izdvojeno

Close
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!