Banjaluka

Svečani prijem za delegacije prijateljskih gradova

Rukovodstvo Grada upriličilo je svečani prijem za delegacije gradova, koje prisustvuju obilježavanju Dana grada.

Gradonačelnik Igor Radojičić naglasio je da Banja Luka obilježava 22. april, dan kada je oslobođena od fašizma 1945. godine, te da njeguje ovaj datum i da je ponosan na svoju antifašističku tradiciju.

Loading...

Svečanostima povodom rođendana Banje Luke, prisustvuje oko 35 delegacija prijateljskih gradova iz desetak zemalja.

Ovi brojni gosti svjedoče da imamo prijatelje i da želimo da razvijamo to prijateljstvo. Predstavili smo im naše osnovne prioritete i nadam se da će imati priliku da vide da se nastojimo razvijati i kao glavni grad Republike Srpske i kao regionalni centar. Odnosno, da želimo da imamo veća ulaganja, više turista, te da radimo mnogo iz komunalne infrastrukture, na strateškim dokumentima ovog grada i da smo, prije svega, prijateljski i otvoren grad koji ima potrebu i zbog geografskog položaja da sarađuje sa regionom, a i izvan njega sa svim našim iskrenim prijateljima – kazao je Radojičić.

Rukovodilac administracije distrikta Vasiljevskog ostrva Sankt Petersburga Julija Kiseljova kazala je da su Sankt Petersburg i Banja Luka dva veoma bliska grada, te navela da se saradnja već odvija kroz neke oblasti, navodeći da vodeće ruske kompanije rade na teriotriji Banje Luke i Republike Srpske.

-Nadam se da će ovo biti dobra platforma i za saradnju u drugim oblastima i da postavimo dobar temelj za mlade generacije – kazala je Kiseljova i poželjela srećan praznik stanovnicima Banje Luke.

I gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, uputio je čestitke građanima Banje Luke povodom Dana grada, ističući da svaki put kada dođe u naš grad primijeti promjene na bolje.

-Vidimo da se stvari mijenjaju, da je Banja Luka sve ljepša i otvorenija i razvijenija, što je pravi rezultati gradske administracije. Novi Sad mnoge stvari vezuje za Banju Luku i iskreno od srca želi da vidi Banju Luku kao najjači i najrazvijeniji grad u ovom regionu. Sve što budemo mogli, mi ćemo pomoći – kazao je Vučević i najavio saradnju na novim projektima među gradovima i podršku u tome gradonačelniku Radojičiću.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!