Banjaluka

Aplikacija “Građanska patrola”: Stiglo 25 prijava prvog dana

Prvog dana od kako je aplikacija u funkciji, preko ”Građanske patrole” stiglo 25 prijava o problemima u gradu.

Aplikacija ”Građanska patrola” putem koje građani mogu snimati i prijavljivati probleme u Banjaluci aktivna je od juče u podne, a prvog dana već je stiglo 25 prijavljenih problema, potvrđeno nam je u Gradskoj upravi.

Loading...

”Građanska patrola” omogućava da građani mobilnim telefonima na licu mjesta fotografišu određeni problem na koji naiđu i o tome obavijeste nadležnu gradsku službu, koja će preduzeti potrebne korake.

Primarno je namijenjena za prijavu komunalnih nepravilnosti, kao što su neispravna saobraćajna signalizacija, oštećenje javnih površina (kolovoz, trotoari i pješačke zone).

Građani na ovaj način mogu da prijave i slučajeve divljih deponija, neispravnih kontejnera, zaprljanosti i oštećenja javnih i zelenih površina, začepljenih slivnika, zatim oštećenja parkovske opreme, nadstrešnica (autobuske stanice), urbane opreme i uređaja na parkingu, te stubića i ograda, kao i neispravne javne rasvjete.

Aplikacija bi trebalo da podigne efikasnosti komunikacije između građana i gradskih službi. Iz Gradske uprave pozvali su sugrađane da što više koriste ovu aplikaciju i tako zajedno sa gradskom administracijom rješavaju uočene komunalne nepravilnosti.

Aplikacija je dostupna besplatno na platformama “Plej stor” i “Ap stor”.

(mondo.ba)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!