Društvo

Muriz Memić: Odustati neću, podnesite ostavke slijede vam krivične prijave

Nekoliko hiljada ljudi na skupu “Pravda za Dženana” u centru Sarajeva.

Na današnjim protestima ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu obratio se Muriz Memić, otac ubijenog Dženana Memića.

– Ova presuda ne znači da istraga mora prestati. Tužilaštvo BiH mora nastaviti istragu. Kantonalno tužilaštvo ne može voditi istragu.

– Dalida Burzić zna ko je brisao snimke sa hotela, ona zna ko je meni dolazio u avliju i plakao i rekao šta je vidio i opisao kako je taj čupao Alisu i udarao je. Saslušala su ga tri tužioca i prijetila mu sa pet godina zatvora. Nama su rekli da je odustao.

Memić je kazao da mu je Hasan Dupovac nudio da „uvuku Renola Clio da bih više naplatio.“

– Ja Hasane ne prodajem svoje dijete. Ako ti prodaješ koliko ti je – kazao je Memić naglasivši da protiv Dupovca mora biti krivični postupak.

Također kazao je da sadašnji policijski komesar Mevludin Halilović kazao da je bila saobraćajna nesreća.

– Nagradio je Hasan Dupovca i Elmedina Konakovića novim činovima. Hvala ti što si pošten čovjek komesare.

Memić je posebno istakao današnju izjavu Šefika Džaferovića, za koju je rekao da je licemjerna što je pratilo negodovanje i zviždanje okupljenih.

– Kazao je da ovo treba da se riješi a napravio je skup u Novom Gradu. Dole su zadovoljni, a ovdje su nezadovoljno. Hajmo vidjeti gdje ih više ima. Dole drži govor Sebija Izetbegović koja je smijenila časne doktore koji su rekli da Alisa nema amneziju. Pozivam sve odgovorne da sami napuste funkcije jer im svakako krivične prijave idu. Ja odustati neću – kazao je Memić.

On je kazao da njegova borba traje 2,5 godine.

– 2,5 godine je molim da mi kaže istinu. Burzić mi je saopštila dva puta da mi je sin ubijen – podsjetio je Memić.

Posebno emotivno obraćanje imala je sestra Dženana Memića, Arijana Memić kao i imam džemata u Kovačima (Hrasnica) Asad Fočo.

– Kad sam te noći bila u bolnici, a Dženan se borio za život, nije mi ni na kraj pameti bilo da bih ga stvarno mogla izgubiti. Lijepo moje lice, lijepa moja svila, moj plavi ljepotan. Držala sam ga za ruku, tu ruku i dan-danas osjetim u svojoj. Bila sam sigurna da će se moj gazija probuditi, da ćemo zajedno slaviti rođendane, slaviti udaje i ženidbe… Onog dana kada su nam javili da je umro, obećala sam i sebi i Bogu, da ću Dženana spominjati i pričati dok sam živa. To obećavam i vama. Ne brini brate, pravda će doći – rekla je Arijana.

Fočo je bio izložen brojnim prijetnjama zbog slučaja Memić. Kazao je da nije bio spreman kalkulisati i “ukoliko bi to učinio, onda on nije dostojan biti babo svome djetetu”. Dodao je kako je u njegovim stihovima ispisanim na spomen-obilježju za Dženana i “cinični smijeh glavne tužiteljice Dalide Burzić, koja se cinično Murizu smijala u lice” a tu su, kazao je, i onih “devet kantonalnih tužilaca, tri federalna, 22 policajca i mnogih vještaka” koji nisu časno radili u ovom slučaju.

– Mi ovim skupom ne slavimo oslobađanje Roma, kako pišu po forumima, mi ovim skupom poručujemo banditima da će ih ruka pravde uhvatiti za šiju banditsku – kazao je Fočo.

Dodao je da se ne boji te poziva “bega ilidžanskog da izađe pred njega”.

 

(nap.ba)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!