Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Društvo

Novoformirana udruženja režima

Režim ne posustaje! Pošto je nezahvalno sa vrha napadati Davora Dragičevića i grupu PRAVDA ZA DAVIDA isti su osmislili brojna udruženja, koja su navodno zabrinuta za Republiku Srpsku,a pogotovo oko zbivanja na Trgu Krajine. Pogledajte jedno od saopštenja koje danas u udarnom terminu prenose RTRS I ATV:

Pokret osnivača i simpatizera SDS-a saopštio je da su zabrinjavajući pokušaji pojedinih centara moći da kroz svakodnevne proteste na Trgu Krajine u Banjaluci ostvare političke ciljeve, te da svakodnevni skupovi posvećeni tragičnom slučaju porodice Dragičević polako, ali sigurno dobijaju političke konotacije.

Svima je stalo do istine o slučaju stradalog Davida Dragičevića, ali zahtjevi koji se odnedavno postavljaju, prelaze polako u političke vode. Sa Trga se traži jedinstvena BiH, promjena imena Republike Srpske i njenih institucija.

Sinoć na Trgu pomenuta su i djeca političara.

Tužilaštvo Republike Srpske vodi istragu. Sporo, ali je vodi. Svi žele da znaju šta se dogodilo. Dok se čeka riječ Tužilaštva, uz to stižu i drugi zahtjevi.

Pokret o kojem priča Davor Dragičević možda prerasta u glavama nekih u Sarajevu. I tamo je održano nekoliko protesta pod nazivom Pravda za Dženana. Nekoliko članova Pravde za Davida bilo je na tom skupu.

U Banjaluku su dolazili autobusi iz Federacije. Pravda za Davida bi, bar prema izjavama Davora Dragičevića, trebalo da ujedini BiH. Njega, kaže, ne zanima Komisija za Srebrenicu i Izvještaj, koji je donio glavobolju za 22.000 ljudi na spisku koje su majke Srebrenice predale njemačkim vlastima.

Dragičević već nekoliko puta upućuje poruku da izbora neće biti, vrh MUP-a naziva ubicama i neodoljivo mu riječi podsjećaju na Mektićeve. Društvenim mrežama danas kola stravična prijetnja svima onima koji ne misle kao on.

Iz svega se postavlja i pitanje gdje je granica između opravdanog traženja istine o stradalom Davidu i slanju političkih poruka. Nerijetko se one, slučajno ili ne, poklapaju sa onima koje šalju stranke na vlasti u Sarajevu.

Dragičević najavljuje još jedan veliki skup, pred same izbore, poručujući da ovog puta za njegovo održavanje neće tražiti dozvolu, kaže se u saopštenju, vjerovali ili ne, POKRETA OSNIVAČA I SIMPTATIZERA SRPSKE DEMOKRATSKE STRANKE, kako objavljuju RTRS i ATV.

Izvor
BN
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button