Banjaluka

Škola u Česmi dobija novu učionicu, ukida se treća smjena

Radovi na dogradnji treće učionice na postojećem objektu područne Osnovne škole “Vuk Stefanović Karadžić” u Česmi privode se kraju.

Tatjana Vilendečić, direktorica ove škole, kazala je da se završetak ovih radova očekuju krajem ove sedmice.

Loading...

“Nova učionica će u novoj školskoj godini pružiti dovoljno prostora za 118 učenika. Do sada su učenici zbog manjka prostora nastavu morali pohađati u tri smjene, a već od septembra na nastavu bi mogli da idu u dvije smjene”, kazala je Vilendečićeva.

Kako bi nova učionica bila u potpunosti gotova, preostali su još radovi na postavljanju podnih obloga, kao i neki sitni radovi poput krečenja i postavljanja utičnica i prekidača.

Dogradnju učionice finansira mjesna zajednica Česma kroz projekat “Jačanje jedinica lokalne samouprave” preko UNDP-a uz sufinansiranje grada.

Škola će do nove grijne sezone dobiti i centralno grijanje.

“Do sada smo se grijali na peć na drva. Sljedeće zime ćemo se grijati na pelet. Napokon ćemo imati tople učionice u cijeloj školi”, kazala je Vilendečićeva.

U februaru je na objektu ove škole promijenjena stolarija, a nakon završetka izgradnje dodatne učionice kompletan školski objekat dobiće i novu fasadu.

Obnova centralne Osnovne škole “Vuk Stefanović Karadžić” u naselju Borik, koja je počela u julu, trebalo bi da bude okončana početkom septembra, a nova stolarija i bolja fasadna izolacija omogućiće da đaci zimus imaju toplije učionice.

Izvor
NN
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!