Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Društvo

Novi program za narednu godinu: Više fizičke aktivnosti za vrtićku djecu

Poslije uvođenja besplatnih sportskih sekcija u osnovne škole, namjera Grada je da i u gradske vrtiće uvede sličan projekat koji će omogućiti najmlađim bavljenje fizičkom aktivnošću.

Resorno Odjeljenje za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport osmislilo je program pod nazivom „Više od igre“, čija bi realizacija trebalo da započne naredne godine.

-Plan je da i u vrtiće uvedemo profesore fizičkog vaspitanja i sporta, koji će sa djecom imati sedmično najmanje dva časa fizičke aktivnosti. Kao i za škole, tako bi za predškolske ustanove Grad nabavio poligonske rekvizite prilagođene djeci predškolskog uzrasta – kazao je načelnik Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport Dragan Banjac.

On je istakao da je bitan rani početak za bavljenjem fizičkom aktivnošću, što je i navelo nadležne da pripreme ovaj program za predškolsku djecu.

-Rani početak bavljenja pravilno dozirane i sprovedene fizičke aktivnosti mora započeti uvođenjem upravo navedenih načela, a to je idealna prilika da se u predškolske ustanove uvedu profesori fizičkog vaspitanja i sporta. Promijeniti dječije stavove prema fizičkoj aktivnosti i prehrani mnogo je teže kad dođu u tinejdžerski uzrast – zaključio je Banjac.

Podsjećamo da je od septembra u svih 26 osnovnih škola na teritoriji grada Banja Luka počela realizacija projekta „Razvoj sporta kroz školske sportske sekcije“, kao jedinstvenog projekta ne samo u Republici Srpskoj, već i čitavoj BiH. Projekat je potpuno besplatan, a namjera je da se što veći broj učenika uključi u sistem školskih sportskih takmičenja, te da se kroz te aktivnosti prepoznaju talenti za određene sportove.

Izvor
gradska uprava
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button