Politika

Šukalo: Čavić se godinu dana ponašao kao da Savez ne postoji (VIDEO)

Adam Šukalo, nezavisni poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, za N1 ja komentarisao dešavanja na političkoj sceni Republike Srpske, nakon što su NDP i dobojski SDS odlučili da idu u pregovore o formiranju vlasti u Srpskoj sa Miloradom Dodikom, predsjednikom SNSD-a.

Govoreći o izjavi Dragana Čavića, predsjednika NDP-a, da Savez za promjene više ne postoji, Šukalo kaže da se prethodnu godinu dana Čavić ponašao da opozicioni Savez ne postoji, ali da je bilo bezpredmetno govoriti o tome dok su bili dio Saveza i formalno donijeli odluku da idu sa režimom u formiranje vlasti.

“Ne bih želio da potrošimo vrijeme na te političke gubitnike koji su prevarili svoje glasače i članove. O njima će suditi istorija, Republika Srpska i zdrav dio Banjaluke, koji je glasao za promjene i koji je pobijedio u Banjaluci, dati svoj sud”, istakao je gostujući u emisiji “Novi dan”.

Loading...

Šukalo tvrdi da ovu situaciju sagledava optimistično, jer su se sad stvorili preduslovi da se sruši režim.

“Ovi što su se predstavljali formalno da ruše režim, oni su sa Miloradom Dodikom na bočni ulaz i na skrovitim mjestima pregovarali kako da iznutra ruše Savez. I sada Milorad Dodik vraća mrvice, pozicije u Elektroprivredi. Ja sam potpuno uvjeren da iza toga stoje i koruptivne radnje”, kazao je, te podsjetio da je Čavić podnio krivičnu prijavu protiv svojih članova koji su ga napustili prije četiri godine u aferi ‘Papak’.

“Još čekamo formalnu odluku SDS-a, koji nije donio odluku da neće sa Dodikom. Ponosan sam što sam izabrao listu koja je jedina rekla da neće sa Dodikom”, kazao je Šukalo, koji je bio kandidat na listi PDP-a za Parlament BiH.

Tvrdi da je Branislav Borenović, predsjednik PDP-a, pokazao liderski stav, dok se Čavić skriva iza organa svoje stranke, te pita kako će Čavić moći ispitati porijeklo imovine Dodika ako sjedi s njim u koaliciji.

Šukalo je dobio oko 21 hiljadu glasova za Parlament BiH, što nije bilo dovoljno da dobije poslanički mandat, ali kaže da je zadovoljan brojem glasova.

“Ja sam prezadovljan podrškom. Lista PDP-a je postigla odličan rezultat. Prije četiri godine, PDP je na listi sa NDP-om imao 35 hiljada glasova, a sad smo imali blizu 83 hiljade glasova”, objasnio je Šukalo.

Šukalo smatra da je glavni Dodikov cilj pravljenje dvotrećinske većine u RS, jer već pola godine priča o izmjenama Ustava Republike Srpske.

“Šta je MIlorad Dodik smislio? Na koji način će da mijenja Ustav Srpske? Ja mogu samo pretpostavljati. Čini mi se da će ići u pravcu uvođenja jednog autokratskog režima koliko mu zakon dozvoljava. On svoje ljute protivnike, koje je do juče nazivao pogrdnim imenima, on je najavio ulazak i SDA u Vladu RS, što potpuno razgolićuje ovu stranu priče”, naglasio je Šukalo.

Šukalo je kratko prokomentarisao i predmet ‘David Dragičević, kazavši da se istraga vodi u pravcu da se prikriju tragovi i pravi počinioci, te dodao da bi se ovaj predmet trebao izuzeti i prebaciti na nivo BiH.

Izvor
N1
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!