Privreda

Zavod za zapošljavanje RS usvojio je finansijski plan

Upravni odbor Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske usvojio je finansijski plan i program rada Zavoda za 2019. godinu.

Programom rada, koji je usvojen na Palama 27. decembra predviđeno je da težište aktivnosti bude usmjereno na mjere aktivne politike zapošljavanja, odnosno aktivnog djelovanja na tržištu rada, radi stvaranja povoljnijih uslova zapošljavanja, podizanja nivoa aktivnosti na tržištu rada kao i povećanja ukupne zaposlenosti u Srpskoj, navedeno je u saopštenju Zavoda.

Loading...

Programi koje će Zavod za zapošljavanje Republike Srpske realizovati iz vlastitih sredstava u ovoj godini biće usmjereni na podsticaj zapošljavanja u privredi, za koji je i ranijih godina postojao veliki interes.

“Prilikom kreiranja programa u obzir će biti uzete različite ciljne grupe definisane Strategijom zapošljavanja Republike Srpske 2016-2020, dok planirana sredstva iznose 9.398.000 KM”, navedeno je u saopštenju Zavoda za zapošljavanje Srpske.

Po Projektu podrške sticanju radnog iskustva mladih u statusu pripravnika iz kategorije zapošljavanja djece poginulih boraca, odobrena su sredstva za 25 lica u iznosu 280.806 KM.

“Programom rada predviđeno je efikasno izvršavanje svih poslova vezanih za ostvarivanje prava nezaposlenih, kao i blagovremena isplata ostvarenih materijalnih prava. Planirana sredstva za ostvarivanje prava na bruto novčanu naknadu za 2019. godinu su 16.000.000 KM”, navedeno je u saopštenju.

Posredničkom funkcijom Zavoda i mjerama aktivne politike zapošljavanja, planirano je da u ovoj godini bude zaposleno 37.000 sa evidencije Zavoda za zapošljavanje Srpske.

Na evidenciji nezaposlenih Zavoda, zaključno sa novembrom 2018. godine, prijavljeno je 97.193 lica, što je za 18.154 ili 15,7 odsto manje u odnosu na isti period u 2017.

Zavod za zapošljavanje Republike Srpske zabilježio je pad broja aktivnih tražilaca posla u poređenju sa prethodnim godinama, što ukazuje na postepenu stabilizaciju stanja u oblasti zapošljavanja.

Izvor
Srna
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!