Društvo

Odbor za bezbjednost NSRS traži procjenu da li je sigurnost Draška Stanivukovića ugrožena

Odbor za bezbjednost Narodne skupštine Republike Srpske održao je danas sjednicu na kojoj je jednoglasno zatražio je danas od MUP-a RS da se ispitaju sve okolnosti u vezi sa objavljenim spornim snimkom, intenzivira istragu o oštećenju imovine poslanika Draška Stanivukovića i izvrši procjenu njegove sigurnosti.

“Odbor za bezbjednost Narodne skupštine Republike Srpske traži od Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske da se ispitaju sve okolnosti u vezi sa objavljenim audio snimkom u cilju utvrđivanja eventualne odgovornosti svih aktera”, navodi se u prvom zaključku.

Loading...

Riječ je o snimku na kojem na kojem pripadnik MUP-a RS prijeti njegovom pomoćniku Ivanu Begiću govoreći da će ga istući pa reći da je pao niz stepenice, a zaprijetio je da može upotrijebiti i oružje.

Odbor traži od MUP-a RS da zajedno sa nadležnim tužilaštvom intenzivira istragu kada je u pitanju krivično djelo oštećenja imovine porodice Stanivuković. Poslaniku Stanivukoviću je razbijen automobil ispred porodične kuće u Banjoj Luci 12. februara, a ranije je govorio kako su njemu i njegovoj porodici upućivane prijetnje zbog javne podrške porodici Dragičević na Trgu Krajine.

“Odbor za bezbjednost NSRS traži od MUP-a RS da, u što kraćem roku, izvrši procjenu eventualne ugroženosti sigurnosti narodnog poslanika Draška Stanivukovića i u skladu sa procjenom poduzme odgovarajuće mjere”, zaključuje Odbor.

Sjednicu je zakazao predsjednik Odbora za bezbjednost Darko Babalj, a prisustvovali su zamjenik predsjednika Odbora Goran Selak i članovi Ilija Tamindžija, Miroslav Vujičić, Dragan Galić, Kostadin Vasić i Đorđe Popović.

Sjednici je prisustvovao i direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum koji je članove Odbora informisao o poduzetim mjerama i radnjama policije u ovom slučaju.

Podsjetimo, Stanivuković je nakon navedenih događaja napustio BiH kazavši da mu je život ugrožen, ali je rekao da će se vratiti s novima zakonima.

Izvor
Klix
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!