Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Kultura

Nastupaju braća Teofilovići i Miroslav Tadić

BANJALUKA – Čuveni etno dvojac braća Teofilovići s gitaristom svjetskog renomea Miroslavom Tadićem održaće koncert 24. marta s početkom u 20 časova u Kulturnom centru Banski dvor. Cijena ulaznica je sedam KM, a mogu se kupiti na biletarnici Banskog dvora svakog dana od 10 do 18 časova.

Saradnja Tadića i Teofilovića započela je tokom rada na njihovom zajedničkom albumu “Vidarica”, koji je spojio vanserijske glasove Radiše i Ratka Teofilovića s majstorstvom i nadarenošću istaknutog gitariste koji decenijama živi i radi u SAD.

“Izlazak albuma ‘Vidarica’ ne može biti ocenjen nikako drugačije nego kao događaj od izuzetnog značaja. Jer, kroz ovaj album, na način koji slušaoca povremeno ostavlja bez daha, spojili su se vanserijska nadarenost Ratka i Radiše Teofilovića, braće čiji glasovi već godinama ne prestaju da fasciniraju, i majstorstvo Miroslava Tadića, gitariste svetskog renomea, sposobnog da ponekad sa samo nekoliko tonova dotakne dimenzije savršenstva ili genijalnosti”, zapisao je muzički kritičar Ivan Ivačković povodom objavljivanja albuma “Vidarica”.

On je dodao da se kroz četrnaest pjesama, od kojih je svaka autentični dragulj, magija ovog albuma ispostavlja kao ljekovita.

“Ovo je, drugim rečima, album koji potpuno odgovara njegovom naslovu”, zapisao je Ivačković. Ratko i Radiša Teofilović su jedinstveni izvođači drevne srpske i balkanske vokalne muzike. Muzika Teofilovića sažima vijekove tradicionalnog muzičkog nasljeđa i evocira duh cjelokupnog regiona.

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button