Svijet

Teroristi u Evropi: Sigurnije je u Saudijskoj Arabiji nego u Parizu i Briselu

Bivši član Al-Kaide i britanske obavještajne službe u razgovoru za mađarski nedeljnik Hetek izjavio je da veoma opasni pojedinci slobodno šetaju Evropom, a da migranstka kriza predstavlja potencijalnu prijetnju za Evropu, te da bi države trebalo da se brane od subverzivnih ideologija.

“U suprotnom niko neće biti bezbjedan”, kazao je Din, koji se kao tinejdžer pridružio Al-Kaidi, prenosi  agencija V4NA.

Loading...

Din je rekao i da se trenutno osjeća bezbjednije na ulicama Budimpešte, pa čak i Saudijske Arabije, nego u Parizu i Briselu, gdje “veoma opasni pojedinci hodaju ulicama”.

On smatra da se muslimanski migranti moraju integrisati u društvo i da bi trebalo da budu zahvalni što su prihvaćeni i imaju veću slobodu da ispoštuju i ponašaju se u skladu sa svojom religijom u Evropi nego bilo gdje u arapskom svijetu.

Din, koji je bio jedan od osnivača Al-Kaide, kaže da je počeo da gubi vjeru u tu organizaciju onog trenutka kad je počela da targetira civile.

Regrutovala ga je, inače, britanska tajna služba dok je bio na liječenju u bolnici i tokom rada je pomogao da se spriječi nekoliko napada i uhvate teroristi, uključujući i njegove stare prijatelje.
 
Kada je razotkriven kao tajni agent bio je prinuđen da napusti službu.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!