Banjaluka

Uređenje zelenila: Obnova travnjaka, uskoro i prvo košenje

Lijepo vrijeme omogućilo je radove na uređenju zelenih površina u gradu. Tako je obnovljeno više travnjaka u parkovima, naseljima i u trakama uz saobraćajnice, odnosno na onim mjestima gdje su zelene površine oštećene tokom zimskog perioda, prije svega nedozvoljenim kretanjem i parkiranjem vozila.

Loading...

– Nažalost, vrlo česta pojava u našem gradu je uništavanje travnatih površina, i to ne samo u zimskom periodu nego tokom cijele godine. Nesavjesni vozači se umjesto saobraćajnicama kreću po zelenim površinama i parkiraju vozila na travnjacima – rekli su iz Odjeljenja za komunalne poslove.

Prema njihovim podacima, travnjaci su potpuno rekonstruisani u ulicama Branka Radičevića u blizni Zavoda „Dr Vaso Butozan“, u Zmaj Jovinoj preko puta Gimnazije, u Vojvode Momčila, Aleji Svetog Save i Kralja Petra I Karađorđevića.

-Za rekonstrukcije su odabrane one lokacije na kojima su postavljeni stubići kao jedan vid zaštite ovih zelenih prostora, a na jesen je programom predviđena sadnja i dekorativnog grmlja – pojasnili su iz odjeljenja.

Istovremeno, iz odjeljenja su najavili da će prvo košenje javnih zelenih površina početi već sljedeće sedmice i to nešto ranije nego prethodnih godina.

Kako je predviđeno Planom, u ovoj prvoj etapi – ekipe „Tamarisa“ kosiće parkove, zatim travu oko glavnih saobraćajanica, te javne površine u naseljima Centar 1 i 2.

Do kraja aprila, biće pokošena i trava oko spomen obilježja i na izletištima Trešnjik i Šibovi.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!