Magazin

Stvari kojih se morate odreći za lijepu kožu

Sigurno već znate da je za lijepu kožu lica potrebno piti puno vode, koristiti hidratantnu kremu, hraniti se zdravo i skidati šminku prije spavanja.

Loading...

Ali, da bi vam lice bilo njegovano i mladoliko, trebalo bi da izbacite i neke loše navike. Njujorška dermatologinja Rejčel Nazarian za britanski časopis “Byrdie” navela je pet stvari koje biste trebale prestati da radite ako želite da imate lijepu kožu.

1. Preskakanje zaštitnog faktora

“Napravite sebi uslugu i prestanite da ignorišete ovaj savjet. Svakodnevnim korištenjem kreme sa zaštitnim faktorom obranićete kožu od štetnog uticaja sunčevih zraka i odgoditi pojavu prvih znakova starenja”, kaže Nazarian.

2. Pričanje na telefon

“Prirodna ulja iz kože pomažu bakterijama koje se nakupljaju na ekranu telefona da se lakše zalijepe za lice”, upozorava ona i dodaje:

“Najbolje bi bilo da koristite slušalice ili redovno brišete ekran telefona antibakterijskim vlažnim maramicama.”

3. Spavanje na jednoj strani

“Način na koji spavate utiče na pojavu bora – zato se neke bore nazivaju ‘spavalice’. Ako zabijete glavu u jastuk, dobićete ih”, upozorava Nazarian.

“Najbolje je spavati na leđima, ali to može da bude teško nekome ko je navikao da spava na jednoj strani. Ako vam spavanje na leđima nije ugodno, pokušajte bar svaku veče mijenjati stranu tijela na kojoj ćete zaspati da biste barem malo odgodili pojavu bora.”

4. Grubi piling lica

“I dok je piling neizbježan korak u postizanju lijepe kože lica, pregrubim trljanjem postići ćete suprotan učinak i iziritirati kožu”, objašnjava dermatologinja.

5. Istiskanje prištića

“Koliko god bilo teško, pokušajte se od toga suzdržati. Istiskivanjem prištića samo ćete napraviti ranu na koži koja će ostaviti i ožiljak. Pokušajte da vodite bolju brigu o koži i primijenite sva navedena pravila pa ćete sigurno imati i manje problema s prištićima”, savjetuje Nazarian.

(Index.hr)

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!