Društvo

Narednih dana pojačana kontrola brzine kretanja vozila u RS

BANJALUKA – Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske u periodu od 8. do 11. aprila sprovodi pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju, sa akcentom na kontrolu brzine kretanja motornih vozila.

Loading...

Kontrole se biti organizovane širom Republike Srpske posredstvom ručnih i mobilnih radarskih sistema.

Na osnovu analize stanja bezbjednosti saobraćaja, može se konstatovati da je najčešći uzrok nastanka saobraćajnih nezgoda bila nepropisna i neprilagođena brzina.

Od ukupno 10.369 saobraćajnih nezgoda evidentiranih u 2018. godini, u 2.056 ili 19,8% saobraćajnih nezgoda uzrok je bila nepropisna i neprilagođena brzina, dok je nepropisna i neprilagođena brzina bila zastupljena u 54 sabraćajne nezgode sa smrtno stradalim licima, podsjećaju u MUP-u RS.

Takođe, u 2019. godini nepropisna i neprilagođena brzina je bila najčešći uzrok nastanka saobraćajnih nezgoda (451 saobraćajnih nezgoda ili 20,9%), kao i saobraćajnih nezgoda sa smrtno stradalim licima (šest saobraćajnih nezgoda ili 20%).

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske apeluje na sve vozače da se pridržavaju ograničenja kretanja, da vožnju i brzinu kretanja vozila prilagode uslovima i stanju na putevima, uz obavezu poštivanja zakonskih propisa i vodeći računa o bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!