Banjaluka

Banjalučka pješačka zona u novom ruhu

BANJALUKA – Rekonstrukcija popularnog parkića i pješačke zone u centru grada u Ulici dr Bana Lazarevića biće nastavljena u drugoj polovini godine, najvjerovatnije na ljeto, rekli su u Gradskoj upravi.

Prema njihovim riječima, sredstva za rekonstruisanje druge faze biće obezbijeđena rebalansom budžeta.

Loading...

“Obnovom je obuhvaćen dio saobraćajnice koji se proteže od glavnog ulaza u Banski dvor prema Akademiji nauka i umjetnosti RS do skretanja na parking preko puta te zgrade, te dio od parkića prema Narodnom pozorištu RS do dijela gdje počinju kafići”, kazali su u Gradskoj upravi.

Planom kapitalnih investicija od 2018. do 2020. godine prošle godine usvojen je nastavak rekonstrukcije centralne pješačke zone započete obnovom parkića, za šta će biti izdvojeno oko dva miliona KM.

U ovoj godini je za rekonstrukciju 2.900 metara kvadratnih izdvojeno oko milion KM, dok je u prvoj fazi radova za 1.600 kvadrata izdvojeno 500.000 KM.

U prvoj fazi kompletno je rekonstruisana pješačka zona u centru grada između hrama Hrista Spasitelja i spomenika banu Milosavljeviću.

Popularni parkić dobio je sasvim novo ruho, a radovi su obuhvatili popločavanje granitnim pločama, izgradnju nove rasvjete, klupa, oborinske kanalizacije i instalacija, a obnovljen je i postojeći drvored.

“Završetak radova do krajnjeg cilja i popločavanja do Narodnog pozorišta RS planiran je u sljedećoj godini i za tu fazu je namijenjeno oko milion KM” pojasnili su u Gradskoj upravi.

Naglasili su da je projekat šetališta spreman već duže vrijeme i da je obezbijeđena građevinska dozvola, ali da se radi po fazama zbog nedostatka finansijskih sredstava.

“Predviđeni su slični radovi kao i u parkiću, a to su rekonstrukcija terena i drvoreda, postavljanje klupa i nove rasvjete, te polaganje granitnih ploča na cijelom području, uključujući i saobraćajnicu”, istakli su u Gradskoj upravi.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!