Kultura

Sutra predstavljanje monografije “Naše sjećanje”

Monografija “Naše sjećanje” posvećena prosvjetnim radnicima koji su radili u školama u Novom Gradu i Kostajnici biće predstavljena sutra u amfiteatru Kulturno-obrazovnog centra u Novom Gradu.

Monografiju su napisali Drago Todić i Živko Ćurčija.

Loading...

“Rad na monografiji trajao je devet godina, na žalost moj kolega Ćurčija je u međuvremenu preminuo, ja sam završio posao”, rekao je Todić.

On je naveo da je najvažnije poglavlje monografije posvećeno radu 115 prosvjetnih radnika sa punim radnim stažom u prosvjeti, a od kojih samo jedan još radi.

“Jedan od recenzenata je najstariji učitelj na ovom području profesor doktor Mićo Stojanović koji je prošao sve faze obrazovanja”, rekao je Todić.

Prema njegovim riječima, monografija obrađuje prosvjetni rad od kraja Drugog svjetskog rata do danas sa uporednim podacima o broju učenika.

“U monografiji nismo ni približno pokazali kolike su zasluge prosvjetnih radnika koji su radili najviše iz ljubavi s obzirom da je poznato da plate radnika u ovoj oblasti nisu bile adekvatne u svim sistemima”, naveo je Todić.

Štampanje monografije pomogli su opština Novi Grad i Udruženje penzionera Novi Grad.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!