Društvo

MUP Srpske pozdravlja ideju o rezervnoj policiji u FBiH

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske pozdravlja inicijativu federalnog MUP-a o formiranju rezervnog sastava policije zbog, kako su to obrazložili, poljuljane bezbjednosne situacije, rekao je Srni ministar unutrašnjih poslova Srpske Dragan Lukač.

“Drago nam je što su poslušali naš savjet da formiraju svoj sastav rezervne policije, posebno što je takva vrsta pomoći najviše potrebna Unsko-sanskom kantonu s ciljem osiguranja bezbjednosti građana i njihove imovine zbog pojačanog priliva migranata na tom području i sve učestalijeg narušavanja javnog reda i mira”, istakao je Lukač. 

Loading...

On je izrazio nadu da će realizacijom ove inicijative biti prevaziđeni i ovi problemi kako bi se bezbjednost na području FBiH održala na zadovoljavajućem nivou. 

Federalno MUP saopštilo je juče da je izradilo prednacrt Zakona o dopunama Zakona o unutrašnjim poslovima FBiH koji podrazumijeva formiranje rezervnog sastava policije. 

U saopštenju se dodaje da je MUP FBiH preduzeo konkretne mjere i aktivnosti na vraćanju poljuljane bezbjednosti.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!