Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Banjaluka

Dogodine gradska strategija o razvoju turizma

28.11.2019.28.11.2019.Dogodine gradska strategija o razvoju turizma

Grad Banja Luka će dogodine pripremiti Strategiju razvoja turizma za period od pet idućih godina, u nastojanju da poboljša turističku statistiku i kreira atraktivan turistički sadržaj za posjetioce iz regiona.

Neven Stanić načelnik Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku, ističe da statistički podaci iz godine u godinu pokazuju značajan porast dolazaka i noćenja u Banjoj Luci.

  • Na ovo povećanje uticala su brojna dešavanja u gradu na Vrbasu, koja su organizovana u okviru „Proljeća u Banjaluci“, „Ljeta na Vrbasu“ i drugih manifestacije iz kalendara turističkih i kulturnih manifestacija – ističe Stanić.

Grad Banja Luka je početkom novembra 2018. godine, dobio status turističkog mjesta.

To priznanje donijelo je mnoge pogodnosti, a jedna od njih je povećanje boravišne takse za 0,50 KM, što ukupno iznosi 2,50 KM. Ujedno je ispunjen uslov za povećanje paušalnog iznosa boravišne takse.

– U toku je priprema prijedloga izmjene visine paušalnog iznosa boravišne takse, koji se određuje u rasponu od 30 do 50 KM za svaki krevet na godišnjem nivou – rekao je on.

Resorno odjeljenje će i u 2020. godini raspisati javni poziv za prijavu projekata za razvoj turizma, a u planu je i međunarodna konferencija o razvoju turizma.

Fotografija sa konkursa ″Jesen u Banjoj Luci″

Podijeli sadržaj? Facebook Google+ Twitter Pinterest

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button