Društvo

Vozači oprez: Poledica u višim predjelima

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ u višim predjelima jutros ima poledice, a na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina mogući su odroni, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Zbog izgradnje mosta na rijeci Savi, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na auto-putu Banjaluka-Gradiška, u zoni naselja Čatrnja i carinskog terminala.

Loading...

Na dijelu magistralnog puta Brčko-Bijeljina, dionica Brčko-Donja Bukovica, zbog sanacije kolovoza, saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom.

Zbog rekonstrukcije raskrsnice na spoju auto-puta Banjaluka-Doboj i magistralnog puta Johovac-Rudanka, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na navedenom magistralnom putu.

Režim odvijanja saobraćaja izmijenjen je na dionici magistralnih puteva Rudanka-Doboj jedan, Karakaj dva-Drinjača, kao i Modriča jedan-Vukosavlje /Jakeš/-Podnovlje-Šešlije-Johovac-Rudanka-Doboj-granica Republike Srpske/FBiH /Karuša/, te puta Johovac-Rudanka.

Nastavljena je rekonstukcija kolovoza na dionici magistralnog puta Drinjača-Milići-Vlasenica, zbog čega se saobraćaj odvija jednom saobraćajnom trakom.

U toku je izgradnja kružne raskrsnice na spoju magistralnih puteva Dragotinja-Prijedor-Kozarac, Kozarska Dubica-Prijedor i Ulice 29. novembar u Prijedoru, zbog čega se saobraćaj odvija usporeno, uz privremeno postavljenu signalizaciju.

Na dionici magistralnog puta Drinjača-Konjević Polje u toku je rekonstrukcija kolovoza, pa se saobraća jednom trakom, uz regulaciju semaforima.

Deminiranje terena u toku je na radilištu “Klakari Donji osam, 13 i 14”, u opštini Brod, zbog čega su na snazi privremene obustave saobraćaja na dionici magistralnog puta Brod-Odžak, radnim danima od 8.00 do 15.00 časova, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja.

Zbog izgradnje mini-hidroelektrane na magistralnom putu Kotor Varoš-Obodnik, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

Na regionalnom putu Crna Rijeka-Bjelajce saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju semaforima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

U toku je izgradnja MHE Krupac na rijeci Željeznici, zbog čega se saobraćaj na dionici magistralnog puta Krupac-Bogatići, na području opština Istočna Ilidža i Trnovo odvija naizmjenično, jednom trakom.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Polučasovne obustave saobraćaja uz petnaestominutno propuštanje vozila aktuelne su od 7.00 do 16.00 časova na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka kod mjesta Zdaljevac, gdje je u toku sanacija. Poslije 16.00 časova na ovoj lokaciji saobraćaj se odvija jednom trakom, naizmjenično.

Povodom katoličkog Božića, do ponoći je zabranjen prevoz eksplozivnih materija na području FBiH.

Na graničnim prelazima BiH zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz bezbjednosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!