Banjaluka

“Marš besmrtnog puka” u Banjaluci (FOTO)

U Banjaluci se obilježava 9. maj – Dan pobjede nad fašizmom, dok će sutra i u petak, 10 i 11. maja, biti obilježen Dan Vojske Republike Srpske.

Program obilježavanja počeo je okupljanjem građana i potomaka pripadnika Narodno-oslobodilačkog pokreta i njihovim učestvovanjem u “Maršu besmrtnog puka” od Trga Krajine do Trga palih boraca.

Biće položeni vijenci na Spomenik žrtvama fašizma, organizovano obraćanje zvaničnika i umjetnički program.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik učestvuje u Banjaluci u “Maršu besmrtnog puka”, u okviru obilježavanja 9. maja – Dana pobjede nad fašizmom. Predsjednik Republike Srpske položiće i vijenac na Spomenik žrtvama fašizma na Trgu palih boraca u Banjaluci.

Dodik će u Palati Republike razgovarati sa ruskim ambasadorom u BiH Petrom Ivancovim.

Delegacija Vlade Republike Srpske, koju će predvoditi premijerka Željka Cvijanović, prisustvuje danas u Banjaluci obilježavanju Dana pobjede nad fašizmom.

Delegacija Vlade učestvuje u maršu “Besmrtnog puka” od Trga Krajine do Trga palih boraca, a potom će položiti vijence na Spomenik žrtvama fašizma na Trgu palih boraca, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

U delegaciji Vlade Srpske su i ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Milenko Savanović i ministar industrije, energetike i rudarstva Petar Đokić.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović čestitali su svim građanima Srpske 9. maj – Dan pobjede nad fašizmom u Drugom svjetskom ratu i Dan Evrope.

(RTRS)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!