Sport

Đoković tokom meča bio nervozan zbog idola iz mladosti

Najbolji svjetski teniser Novak Đoković plasirao se u 3. kolo Mastersa u Indijan Velsu poslije pobjede nad Bjornom Fratanđelom, a na tribinama je imao motiv više da razbije Amerikanca.

Loading...

Đoković je poslije meča istakao je da je bio veoma nervozan, jer ga je gledao idol iz mlađih dana, legendarni Pit Sampras.

“Moram da priznam da sam bio pomalo nervozan. Ne viđam Pita tako često, bio sam prijatno iznenađen kada sam video da posmatra moj meč. To je uzbudljivo, videti nekoga na koga sam se ugledao kad sam bio dete. Mislim da sam se i previše trudio da ga impresioniram u tom prvom setu. Bilo je ipak lepo, prišao sam mu posle i zahvalio mu se što je došao da gleda meč”, izjavio je Đoković.

Srpski teniser je pohvalio i Fratanđela, inače 128. na ATP listi.

Čestitke na igri i Bjornu, igrao je dobro jer nije stvarno imao šta da izgubi. Bekhend mu je bio fantastičan, udarao je lopticu u penjanju. Prvi set sveo se jednostavno na to da preživite i dobijete nekako set. Drugi je onda bio znatno bolji što se tiče moje igre. Završio sam susret u pozitivnom tonu”, priznao je Đoković a potom i nastavio:

“Sećam sam našeg prvog meča. Ne znam da li je to imalo više uticaja na njega ili na mene. Možda mu je dalo više snage i vere saznanje da mi je tada uzeo set na ovom terenu i zato je igrao tako agresivno od početka. Diktirao je poene sa osnovne linije, imao sam sreću da dobijem taj početni set”, izjavio je srpski teniser.

Sa Novakom tokom turnira neće biti trener Marjan Vajda. Slovački trener će se priključiti Đokoviću na narednom mastersu u Majamiju, a ulogu trenera preuzet će Novakovov srednji brat, Marko.

“Marko će biti u ulozi trenera do Majamija. Stigli smo ovde još pre osam dana, proveli neko vreme zajedno u San Dijegu. Imali smo prilike da se aklimatizujemo na uslove ovde. Ovde je suv vazduh, što je normalno za pustinju, zato smo došli malo ranije, da se priviknemo”, zaključio je Đoković.

Đoković je uspešno startovao na Indijan Velsu čime je zakazao duel sa Filipom Kolšrajberom u meču za plasman u osminu finala.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!