Magazin

Arganovo ulje u službi ljepote

Kozmetička industrija raste i napreduje iz dana u dan i nudi nam širok asortiman beauty proizvoda, koji daju zaista sjajne efekte našem izgledu, međutim i dalje najbolje benefite naša koža i kosa dobijaju iz proizvoda koji dolaze iz prirode.

Prirodna ulja su višefunkcionalna kada je njega u pitanju, a na samom vrhu, onih najučinkovitijih, definitivno je arganovo ulje.

Loading...

Arganovo ulje porijeklom je iz Maroka i ima nevjerovatnu sposobnost regeneracije. Drvo argana naziva se i drvom života, upravo jer je arganovo ulje primjenjivo na njegu cijelog tijela.

Sam proces dobijanja ulja, dugotrajan je i naporan proces, zbog čega je koncentrovani proizvod na skupljoj strani, ali je vrijedan “svake pare” jer će našem tijelu pružiti adekvatnu njegu.

Ako arganovo ulje koristite za njegu kose, spriječićete pojavu ispucalih vrhova, ali i pretjerano mašćenje kose, što je san svake od nas, a uz to pomoći će i ako imate problem sa peruti.

Ovo ulje idealan je izbor i ako imate problema sa masnom kožom i začepljenim porama. Iako su ulja po pravilu masna i uzrokuju začepljenje pora, veoma je važno da znate da je struktura arganovog ulja drugačija, da se brzo suši i upija u kožu, te da uklanja površinske mrtve ćelije, koje se nakupljaju u porama, kako bi koža disala.

Ovo ulje ublažava i problem sa borama, pa koži daje prirodan, mladolik izgled. Ovo ulje možete koristiti kao prirodan dodatak pilinzima lica i tijela.

Efikasno je u borbi protiv strija, a pored toga ima mnoge benefite na vašu kožu, pa će vam pomoći da zacijelite ožiljke i smirite iritacije, a posebno je dobro za jačanje nokatne ploče.

 Ukoliko arganovo ulje uključite u svoju beauty rutinu, prvi pozitivni rezultati, biće vidljivi nakon samo nekoliko dana, jer ono zaista važi za dar prirode.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!